Spread the love


Αυτό δεν το περιμέναμε, αλλά μας γέμισε με πολύ χαρά. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Χρήστος Κυριαζής μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια ανεβαίνει στην πίστα και πιάνει το μικρόφωνο για να ικανοποιήσει τους φίλους του που το ζήταγαν επίμονα.

Ο 63χρονος Χρήστος Κυριαζής, ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού ρεπερτορίου, επιστρέφει ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια στις πίστες και ετοιμάζεται να απογειώσει για τα καλά το κέφι και τη διασκέδαση.

Μαζί του θα είναι και οι Onirama, στην μουσική σκηνή Anodos Live Stage (Πειραιώς 183, Αθήνα 118 53
Τηλέφωνο: 21 0346 8100) και αναμένουμε την ανακοίνωση της πρεμιέρας στο με μεγάλη προσμονή!

Δείτε το Anodos Live Stages στο facebook

Πειραιώτης γέννημα θρέμμα ο Χρήστος Κυριαζής ξεκίνησε ξεκίνησε πολύ μικρός την ασχολία του με την μουσική.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει γεννηθεί το 1953 (63 ετών) και υπήρξε φημισμένος σχεδιαστής-κατασκευαστής επίπλων πριν γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τα τραγούδια του.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Δείτε την δισκογραφία του: discogs.com

Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε το 1975 με ένα LP με δυο τραγούδια «Σκύβω Και Σε Φιλώ / Έρωτας Κεραυνοβόλος» από την EMIAL S.A..

και το 1976 κυκλοφόρησε άλλο ένα δισκάκι με δυο τραγούδια του «Κάθε Πρώτη Του Μηνός / Λαϊκό Ρομάντζο» από την ‎Columbia.

Δείτε τον στο facebook

Όμως μετά από δέκα σχεδόν χρόνια, το 1986 κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Όταν καθόμαστε σπίτι», και σημείωσε επιτυχία το τραγούδι του «Έλα μωράκι μου».

Δείτε το και σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στην Δημόσια Τηλεόραση, ερμηνεύοντας  το γνωστό τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «απότομα» σε μια σπάνια εκτέλεση από τον Χρήστο Κυριαζή (στην εκπομπή «Λαϊκό πάλκο» της ΕΡΤ-1 το 1986).

Το 1988 κυκλοφόρησε τους «Ταξιδιώτης», το 1991 το «Βράδυ Σαββάτου» που αργότερα το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου ερμήνευσε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου..

Η μεγάλη του αναγνώριση όμως ήρθε το 1992, τότε, που ο Χρήστος Κυριαζής κυκλοφόρησε την επιτυχία «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», που έσπασε όλα τα ταμεία.

Το 1994 «Η Αγάπη Είναι Μία» σε τρεις versions από την δισκογραφική εταιρεία Columbia, το 1995 «Χαμένος Νικητής», το 1997 «Άλλο Τι Θέλω, Άλλο Τι Μπορώ», το 1999 «Να Μου Προσέχεις» από την FM Records, και τέλος το 2004 κυκλοφόρησε το «Ζωή Δεν Σου Ζητώ Πολλά από την V2 Music Ltd.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τον Χρήστο Κυριαζή έχουμε να τον δούμε στην πίστα νυχτερινού κέντρου από το 1995 οπού και αποσύρθηκε από την «νύχτα» πάνω στο απόγειο της καριέρας του.



Spread the love