Spread the love


Η Άννα Τυρταίου είναι νέα, όμορφη, ταλαντούχα και φωνάρα.  Μας συστήθηκε δισκογραφικά με ένα πρωτότυπο mashup, τη διασκευή του «Μια μια τις νύχτες μου μετρώ» ενός υπέροχου τραγουδιού του ελληνικού κινηματογράφου.

Του Τσακίρη Κωνσταντίνου

Είναι νέα, όμορφη, ταλαντούχα και φωνάρα. Η Άννα Τυρταίου μας συστήθηκε δισκογραφικά με ένα πρωτότυπο mashup, τη διασκευή του «Μια μια τις νύχτες μου μετρώ» ενός υπέροχου τραγουδιού του ελληνικού κινηματογράφου.

Ένα τραγούδι που ερμήνευσε η υπέροχη Καίτη Χωματά και η ανεπανάληπτη Τζένη Βάνου, από την ταινία «Ένα κορίτσι για δύο». Η μουσική είναι του «μύθου» Μίμη Πλέσσα και αντίστοιχα οι στίχοι είναι του Κώστα Κινδύνη.

Τους νέους στίχους υπογράφει η Ρεβέκκα Ρούσση και στην διασκευή  ο Γιώργος  Μπουσούνης.

Κυκλοφορεί σε όλα τα digital stores από την Monkey Music disc που δημιούργησε η Ρεβέκκα Ρούσση, κάτω από την στέγη  της Cobalt Music.

Άννα Τυρταίου

Λίγα λόγια για την Άννα Τυρταίου

Η Άννα Τυρταίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Η οικογένειά της είχε άμεση σχέση με τη μουσική μιας και ο πατέρας της είναι τραγουδιστής και η μητέρα της καθηγήτρια πιάνου.

Ξεκίνησε να σπουδάζει στο ωδείο στα 12 της χρόνια μαθήματα φωνητικής, πιάνου και θεωρητικών.  Πήρε πτυχίο το 2014 και  αμέσως ξεκίνησε να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα  κλασικού και μοντέρνου πιάνου.

Επίσης παίζει κιθάρα και τουμπερλέκι. Δείτε την στο facebook

Άννα Τυρταίου

Η Άννα Τυρταίου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του lifeviews.gr με μεγάλη ευγένεια:

1) Πως αισθάνεσαι που συστήθηκες στο Ελληνικό κοινό με της διασκευή του  «Μια μια τις νύχτες μου μετρώ» ενός υπέροχου τραγουδιού του ελληνικού κινηματογράφου, σε στίχους Μίμη Πλέσσα;

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί μου άρεσε παρά πολύ αυτό το τραγούδι και χαίρομαι γιατί το αποτέλεσμα είναι όπως το φανταζόμουν.»

2) Έχεις συναντηθεί μαζί με τον Μίμη Πλέσσα;

Τι  σου είπε, ποια η γνώμη του για την νέα εκτέλεση του κομματιού;

«Δεν έχω συναντηθεί με τον κύριο Πλέσσα. Ζητήσαμε την άδεια του κι εκείνος δέχτηκε.»

3) Φοβήθηκες μήπως πέσεις στην σύγκριση με τις ερμηνεύτριες  Καίτη Χωματά και Τζένη Βάνου, οι οποίες πρωτοτραγούδισαν το συγκεκριμένο τραγούδι;

«Δεν φοβήθηκα την σύγκριση αν και ήταν μεγάλο εγχείρημα για μένα γιατί θεωρώ ότι δίνω το δικό μου χρώμα.»

Άννα Τυρταίου

4) Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να ανακοινωθεί; Που μπορεί κάποιος να έρθει να σε ακούσει;

«Ετοιμάζουμε διάφορα καινούρια πράγματα. Μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της σελίδας μου. Προς το παρόν εμφανίζομαι κάθε Σάββατο βράδυ σ ένα ζεστό χώρο στη Μαλακάσα που ονομάζεται Στέκι και κάθε Κυριακή μεσημέρι σ ένα μουσικό μεζεδοπωλείο στον Άγιο Στέφανο που ονομάζεται Άβακας.»

5) Πότε και πως σου  μπήκε το μικρόβιο να ασχοληθείς με την μουσική και το τραγούδι; Η οικογένεια σου τι λέει γι’αυτή την επιλογή σου;

«Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική. Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια πιάνο όπως και ο πάππους μου ήταν τραγουδιστής όποτε από μικρή ζούσα μέσα στη μουσική. Οι γονείς μου μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και με στηρίζουν σε κάθε μου απόφαση.»

6) Πιστεύεις ότι λόγο της οικονομικής κρίσης και λόγω του ότι υπάρχουν χιλιάδες καλλιτέχνες είναι εύκολο ένας νέος τραγουδιστής να κάνει πράγματα στον χώρο;

«Όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στη μουσική είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως θεωρώ ότι ο κάθε καλλιτέχνης δίνει και κάτι διαφορετικό.»

7) Εσένα ποια είναι τα όνειρα σου, οι στόχοι σου, μέχρι που θες να φθάσεις ως τραγουδίστρια και ως καλλιτέχνης γενικότερα;

«Τα όνειρα μου και οι στόχοι μου είναι πολύ υψηλοί υπηρετώντας πάντα με σεβασμό τη μουσική.»

Ακούστε το τραγούδι στο βίντεο που ακολουθεί:



Spread the love