Γιάννα Βασιλείου: Μόλις κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Γυάλινος Κόσμος». Ο κόσμος της είναι εύθραυστος, πολύχρωμος, ρυθμικός αλλά και απίστευτα μελωδικός, τρυφερός και παιχνιδιάρης.

Στο δεύτερο album της «Γυάλινος κόσμος» η Γιάννα Βασιλείου παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο σύνολο τραγουδιών που φανερώνουν τις δυνατότητες αλλά και τις επιρροές της.

Ο κόσμος της Γιάννας Βασιλείου είναι εύθραυστος, πολύχρωμος, ρυθμικός αλλά και απίστευτα μελωδικός, τρυφερός και παιχνιδιάρης. Ένας κόσμος που η μουσική φανερώνεται σε πολλές αποχρώσεις, σαν κομμάτια ενός παζλ που όλα μαζί συνθέτουν έναν κόσμο γυάλινο.


Δείτε το site  της Γιάννας Βασιλείου

Από το ομώνυμο τραγούδι «Σε κόσμο γυάλινο» με τα επιβλητικά έγχορδα που στήνουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό, πάει εύκολα σε blues & jazzy ρυθμούς σε τραγούδια όπως το «Ο,τι ζει στο μυαλό μου» αλλά και την γεμάτη φαντασία διασκευή στο «Εφτά τραγούδια θα σου πω» που μοιάζει να ηχογραφήθηκε ένα απόγευμα στους πολύχρωμους δρόμους της Νέας Ορλεάνης.

Το πιάνο είναι το αγαπημένο της όργανο και δεσπόζει σε υπέροχες μπαλάντες που ξεχωρίζουν με τις μελωδίες τους, όπως το γλυκόπικρο «Γενέθλια» ή το «Μια στιγμή στο χρόνο». Ξεχωριστή στιγμή του album το τραγούδι «Ακόμα ένα βαλς» που μόνο τέτοιο δεν είναι με την μεγαλειώδη βιεννέζικη ενορχήστρωση του.

Δείτε την Γιάννα Βασιλείου στο Facebook, το Twitter και το Instagram

Απροσδόκητη έκπληξη έρχεται με την πανέμορφη διασκευή στο «Ητανε αέρας» του Γιώργου Καζαντζή, με την τρομπέτα να δίνει ένα νυχτερινό balkan ύφος που μεταμορφώνει το τραγούδι.

Οι πλούσιες ενορχηστρώσεις κάνουν την ακρόαση απολαυστική, δίνουν έναν ήχο ξεχωριστό, γεμάτο ηχοχρώματα, που δεν συναντάμε συχνά σε ελληνικές ηχογραφήσεις.

Η Γιάννα Βασιλείου με το νέο της album Γυάλινος Κόσμος στέκει μακριά από μόδες και trends, φτιάχνοντας τραγούδια που ξεχειλίζουν από μουσικότητα και χαρακτήρα. Τόσο σπάνιο σήμερα!

Στις 22 Μαίου, η Γιάννα Βασιλείου θα εμφανιστεί στο Passport Κεραμεικός, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά live το album «Γυάλινος Κόσμος», μαζί με τραγούδια που αγαπάει, από δικά της μέχρι απρόσμενα λαικά τραγούδια.

Το album «Γυάλινος Κόσμος» κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από την People Entertainment Group σε διανομή της Cobalt Music.

Aκούστε το “Γυάλινο Κόσμο” στο Soundcloud και στο Spotify