Spread the love


“Άσπρο Πάτο” από τον Νικηφόρο!

O Νικηφόρος επιστρέφει Δισκογραφικά και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι και video clip με ανεβαστική διάθεση και καλοκαιρινό αέρα.

Ο τίτλος του νέου του single είναι “Άσπρο Πάτο” και είναι σε στίχους Θανάση Γκαραβέλα και μουσική Γιάννη Κερμανίδη.

Το άκρως δροσερό video clip σκηνοθέτησε ο Alex Konstantinidis και μας χαρίζει απλόχερα θετικά vibes!

Δείτε το βίντεο κλίπ εδώ:

Δείτε τον Νικηφόρο στο Facebook το Twitter και το Instagram

Βιογραφικό του τραγουδιστή

O Νικηφόρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1988. Μοίρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Ρόδο, τις ιδιαίτερες πατρίδες του πατέρα και της μητέρας του αντιστοίχως. Από μικρός γοητευόταν από τους ήχους και τις νότες. Μεγαλώνοντας έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας και παράλληλα θεωρητικές σπουδές dictee, solfez και αρμονία.

Στα 15 του δημιούργησε το συγκρότημα “Dreamers”, με τους οποίους κέρδισε το 2ο βραβείο στο ατομικό τραγούδι και 3ο στην κατηγορία των συγκροτημάτων σε μουσικό διαγωνισμό στο πλαίσιο των Πανελληνίων μαθητικών αγώνων.

Επόμενος σταθμός η Πάτρα, στην οποία θα μείνει για 3 χρόνια συνδυάζοντας τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τις εμφανίσεις του στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Ο Νικηφόρος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το talent show «X Factor 2», όπου αναγνωρίστηκε ως ερμηνευτής με εκφραστική δύναμη και με ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, επιλέγοντας καλά τραγούδια χωρίς να βάζει ταμπέλες ανά είδος.

Το «Υποσχέσου» ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε από το Νικηφόρο μέσα στο καλοκαίρι του 2010, μια υπέροχη δυναμική μπαλάντα σε μουσική και στίχους του ιδίου, ένα τραγούδι που αγαπήθηκε και ξεχώρισε πολύ, ώστε να ντύσει μουσικά το trailer των νέων επεισοδίων της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1 ΚΑΡΜΑ.

«Υποσχέσου» είναι και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου προσωπικού του album που κυκλοφόρησε από τη Heaven με 10 νέα τραγούδια τον Οκτώβριο του 2010, από το οποίο ξεχώρισαν ραδιοφωνικά τα singles «Σε ένα φιλί σου» και «Μια ματιά».

Το χειμώνα 2010-2011 ο Νικηφόρος εμφανίστηκε μαζί με το Γιώργο Μαζωνάκη, την Πάολα και τους Vegas στο Βοτανικό στο Ίσια ανάποδα show, ενώ στη συνέχεια ήρθε σε δυναμική επαφή με το κοινό πραγματοποιώντας μια σειρά από πετυχημένες live εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια. Τον επόμενο χειμώνα 2011-2012 παρουσίασε μια νεανική πρόταση με το Λούκα Γιώρκα και το Θεοχάρη Ιωαννίδη στο Messiah Stage, κυκλοφορώντας ταυτόχρονα το νέο του single με τίτλο «Μη μου λες πως μ’ αγαπάς».

Το καλοκαίρι του 2012 συνεργάζεται με τη Μελίνα των Vegas και παρουσιάζουν το hit single “Κάνω Κύκλους”.

Το χειμώνα 2012-2013 εμφανίζεται σε ένα νεανικό σχήμα παρέα με Κώστα Καραφώτη-Χριστίνα Κολέτσα – Μαρία Ιακώβου στο Frangelico , ενώ παράλληλα κυκλοφορεί το νέο του single «Τρελός» και ολοκληρώνει την ηχογράφηση της δεύτερης ολοκληρωμένης του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Τα λόγια καίγονται».



Spread the love