Spread the love


Αλλαγή σκηνικού σηματοδοτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την ελληνική οικονομία, και το Μέγαρο Μαξίμου, εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς το ΔΝΤ πουείχε προβλέψει έλλειμμα…

Το 2015 το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας μειώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο 176,7 του ΑΕΠ, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 0,7% του ΑΕΠ για το 2015.

Το Μέγαρο Μαξίμου, εξαπολύει, μέσω κύκλων, σφοδρή επίθεση προς το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει έλλειμμα…

«Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμμα 0,6%.

Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capital controls αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.

Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία.

Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Spread the love