Spread the love


Η αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού έχει έντονο «άρωμα» πολιτικής διαπραγμάτευσης σχετικά με την εξέλιξη των συζητήσεων με τους θεσμούς, και την αξιολόγηση.

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολλάντ, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί επίσης τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, αναμένεται να συναντηθεί στο Στρασβούργο με τονΜάρτιν Σούλτς, ενώ την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος ‘Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έρχεται λίγο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, όπου ανακοινώθηκε ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, το απρόσμενο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα, έχει σαν αποτέλεσμα την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο το απόγευμα συζήτησης στην Ολομέλεια για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την αναβολή της συζήτησης.



Spread the love