Spread the love


Πριν φτάσει ο Τσακαλώτος στις ΗΠΑ Τόμσεν και Βελκουλέσκου ενημέρωσαν το ΔΝΤ για την πρόοδο των συνομιλιών.. ότι παραμένουν ανοικτά τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό.

Εκτενή ενημέρωση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα έκαναν Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου, λίγο πριν φτάσει στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα έχει κρίσιμο ραντεβού αύριο στις 7 το απόγευμα ώρα Ουάσινγκτον με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Τόμσεν και η κυρία Βελκουλέσκου τόνισαν ότι τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις παραμένουν κυρίως στο θέμα των κόκκινων δανείων και το ασφαλιστικό.

Ο κ. Τόμσεν, επανέλαβε ότι για την συμμετοχή του ΔΝΤ σ’ ένα τρίτο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος φθάνει στην Ουάσινγκτον σήμερα το απόγευμα και ουσιαστικά όλες οι επαφές του έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΔΝΤ αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ και τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζακ Λιου.

Στην Ουάσιγκτον αναμενόταν αργά χθες βράδυ και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης θα έχει σειρά επαφών με τους επικεφαλής τμημάτων του ΔΝΤ, ενώ έχει στο πρόγραμμα του και συναντήσεις με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας.



Spread the love