Spread the love


Μέχρι την πρώτη Ιανουαρίου του 2018 προστατεύεται η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων σε ξένα funds, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Διευκρινίζοντας ότι αφορούν είτε στεγαστικά, είτε καταναλωτικά δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και έχουν υποθήκη έως 140.000 ευρώ.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις αυτές που προστατεύουν το 93% των δανειοληπτών, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίζεται την Κυριακή από την ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτό που δεσμεύθηκε η κυβέρνηση το πέτυχε, κανένα σπίτι δεν θα βρεθεί σε κατάσταση εκποίησης ή πλειστηριασμού, αυτός ήταν στόχος μας και αυτό επιδιώξαμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση που ξεκινούσε με την απελευθέρωση όλων των δανείων», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως στο νομοσχέδιο εισάγεται και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις με πολλαπλά χρέη.

« Θα υπάρξει μηχανισμός που θα διευκολύνει το σύνολο των βιώσιμων επιχειρήσεων και οι τράπεζες θα έχουν μεγαλύτερη ευκολία στο πώς να αναδιαρθρωθούν τα δάνεια» τόνισε ο κ Σταθάκης



Spread the love