Spread the love


Στο «κάδρο» των… παραιτήσεων, εκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έθεσε η Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Αφορμή; Οι αποστάσεις που πήρε υπουργός Δικαιοσύνης από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τους δικαστικούς και την εμπλοκή τους σε παραδικαστικά κυκλώματα.

«Εάν δεν συμφωνείτε με όσα είπε ο συνάδελφός σας αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τους δικαστές, δεν αρκεί να παίρνετε μόνο αποστάσεις αλλά θα έπρεπε να το αποδείξετε έμπρακτα με την παραίτησή σας…» ήταν ένας από τους «ακροδέκτες» των τοποθετήσεων των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα ζήτησαν μετ’ επιτάσεως ως «επιβεβλημένη» την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, από το «πρέσινγκ» των βουλευτών της ΝΔ έδειξε εμφανώς – και στις τρείς τοποθετήσεις του- την δυσφορία αλλά και την δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε προσπαθώντας να «ισορροπήσει», παίρνοντας από τη μια αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη και από την άλλη καθιστώντας σαφές ότι η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης για την ακεραιότητα τους.

Ενδεικτικό, είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο τέλος των παρεμβάσεών του, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως «δεν γνωρίζω τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Πολάκη και εάν αυτές αναφερόντουσαν στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών» και από την προσπάθησε να τον «καλύψει» αποδίδοντας τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «στο δικαίωμα της κριτικής που έχει ο κάθε πολίτης και πολιτικός και για την οποία κρίνεται…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας πάντως άφησε ανοικτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην «κλείσει» εδώ το θέμα αλλά να δώσει συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα και με όποια άλλα κοινοβουλευτικά μέσα διαθέτει.



Spread the love