Spread the love


«Δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας την Κυριακή στο Mega, ενώ οι πρέσβεις των δύο χωρών κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα», συμπλήρωσε ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διευκρίνισε ότι έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία- και για λόγους ασφάλειας των παιχνιδιών- αλλά και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, προκειμένου να καταδικάσει το γεγονός. «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εν δυνάμει μέτρα της διπλωματίας», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ερώτηση γιατί έχει ανακινηθεί το θέμα από τους Αλβανούς εθνικιστές αυτή την συγκεκριμένη περίοδο και πως αυτό εξηγείται, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για συγκεκριμένες δυνάμεις στην Αλβανία, οι οποίες δεν είναι ευχαριστημένες με τον διάλογο που γίνεται με την Ελλάδα και προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

«Είναι πάντως απορίας άξιο πώς πέρασε αυτό το πανό, με τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την περίοδο», σχολίασε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ήταν άμεσες οι ενέργειες της UEFA προκειμένου να κατέβει το πανό και να μην το δείξουν οι κάμερες. Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απέστειλε εντονότατη επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, η οποία κοινοποιήθηκε στην FIFA και την ΕΠΟ.

 



Spread the love