Spread the love


Η Ομάδα Εργασία του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι προχωρά προς την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιουνίου το αργότερο.

eurogroup-geniki

270416185104_4978

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι οδηγεί σε δρομολόγηση για την  εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιούνιου το αργότερο.

Θα προηγηθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια της ευρωζώνης (όπου απαιτείται), το Eurogroup της 16ης Ιούνιου, η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που θα δώσει το τελικό πράσινο φως για τη μεταβίβαση του ποσού στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται την Πέμπτη στο συγκεκριμένο Euro Working Group από τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο θέματα που μεταφέρονται στη διαδικασία των οροσήμων (milestones ) για τα 2,8 δισ. ευρώ που απομένουν είναι η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η νομική προστασία των μελών του ΤΑΙΠΕΔ και του υπερταμείου.

Newsroom ΔΟΛ



Spread the love