Spread the love


Η εφαρμογή για το Πρόγραμμα Πρωτεύς είναι διαθέσιμη στο AGORA στην διεύθυνση: http//:agora.mfa.gr/symex.

Όπως διαβάζουμε στη σημερινή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, τo υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει  τη δημιουργία ενός Καταλόγου Συμβουλευτικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων (Πρόγραμμα Πρωτεύς), στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Ο συγκεκριμένος Κατάλογος θα αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο στη διάθεση των επιχειρηματιών που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην εξωστρεφή ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, είτε μέσω ανάπτυξης των εξαγωγών τους, είτε μέσω της διερεύνησης ευκαιριών εξωστρεφούς επέκτασης της επιχειρηματικότητάς τους στο πλαίσιο των εκάστοτε υφιστάμενων ή προγραμματιζόμενων επιχειρηματικών σχεδίων που αναπτύσσουν.

Στον υπό δημιουργία Κατάλογο θα εγγραφούν εταιρείες συμβούλων που διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να εξυπηρετούν τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του ζωτικού τους χώρου.

Προς διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, επισημαίνεται ότι για κάθε εταιρεία συμβούλων που θα συμπεριληφθεί στον Κατάλογο, ο οποίος θα αναρτηθεί στη Διαδικτυακή Επιχειρηματική Πύλη «AGORA» του υπουργείου Εξωτερικών, θα περιλαμβάνονται το πεδίο, οι κλάδοι και οι χώρες εξειδίκευσης της. Ο Κατάλογος θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με στοιχεία και πληροφορίες που θα υποβάλουν με δική τους ευθύνη οι εταιρείες συμβούλων.

Για τη δημιουργία του Καταλόγου αναπτύχθηκε ειδική εφαρμογή από το προσωπικό πληροφορικής του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν η γραφειοκρατική διαχείριση των στοιχείων που πρέπει να υποβάλουν οι εταιρείες συμβούλων αφενός, και να διευκολυνθεί αποτελεσματικά η πρόσβαση των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες για τους εν δυνάμει συμβούλους αφετέρου. Για να περιοριστεί έτι περαιτέρω n γραφειοκρατική διαδικασία, οι ενδιαφερόμενες για εξεύρεση συμβούλου εξωστρέφειας επιχειρήσεις, θα μπορούν με στοιχείο εισαγωγής τον αριθμό Μητρώου ΓΕΜΗ της συμβουλευτικής εταιρείας να αντλούν επιπλέον δημοσιεύσιμα στοιχεία για το status της εταιρείας από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), αξιοποιώντας έτσι και άλλες εφαρμογές πληροφορικής.

Η πιλοτική λειτουργία του Καταλόγου (για on-line εισαγωγή στοιχείων από εταιρείες συμβούλων εξωστρέφειας) έχει ξεκινήσει από προχθές Τετάρτη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο AGORA στην διεύθυνση: http//:agora.mfa.gr/symex. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας-συνεργασίας των φορέων της κυβέρνησης που ασχολούνται με την πολιτική της εξωστρέφειας, τόσο με όλους τους συλλογικούς φορείς της χώρας όσο και με τη μεμονωμένη επιχείρηση.



Spread the love