Spread the love


Στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εστίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο μήνυμα της από το Δίστομο όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Πλεύσης Ελευθερίας», παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς.

«Σήμερα» δήλωσε, «είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος και παροτρύνει τον λαό να παλέψει προκειμένου να «δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».

Διότι, επισημαίνει «δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών».

Η Πλεύση Ελευθερίας, υπογραμμίζει θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.



Spread the love