Spread the love


Ο Αλέξης στην Κίνα για να βρει επενδυτές όπου, μεταξύ των άλλων, στόχευσε στις επαφές με το «Wanda Cultural Industry Group», με δυό λόγια με το Κινεζικό Χόλιγουντ

Τη δική του «Μεγάλη Πορεία» (όπως κάποτε έκανε ο Μάο) επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας τον δρόμο του μεταξιού, με την επίσκεψη του στην Κίνα.

Όχι βέβαια για να κάνει την επανάσταση του, που χάθηκε ένα ξημέρωμα καλοκαιριού του 2015 στις Βρυξέλλες με εντολή των θεσμών, αλλά για να πείσει τους Κινέζους ότι η χώρα μας είναι ο δρόμος, η πύλη για να κάνουν το πέρασμά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θα τα καταφέρει, θα φανεί, μια και οι επίσημες συνομιλίες με την κινεζική ηγεσία αρχίζουν σήμερα.

Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής (μετέχει με ξεχωριστό πρόγραμμα και η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα) περιλαμβάνει συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του  Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ της Κίνας Ζανγκ Ντεζιάνγκ, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας Λι Κεκιάνγκ, υπογραφή διμερών συμφωνιών και συμμετοχή σε επιχειρηματικό  φόρουμ. Ως τώρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γουανγκ Τζιανλίν, πρόεδρο του χρηματοοικονομικού κολοσσού της Κίνας «Wanda Group», που δραστηριοποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.

Ειδικά η «Wanda Cultural Industry Group» είναι ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της Κίνας, με τέσσερις τομείς δραστηριοτήτων: παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, αθλητικές διοργανώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, παιδική διασκέδαση.

Μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε κλιμάκιο της «Wanda Group» να επισκεφθεί την Ελλάδα έπειτα από δύο μήνες και αφού γίνει η σχετική προετοιμασία. Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του κινεζικού κολοσσού Huawei. Εκεί τον υποδέχθηκαν υπό τους ήχους του «Ζορμπά», ενώ υπήρξε και σύνδεση με τα γραφεία της εταιρίας στην Ελλάδα. Μάλιστα, όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους μισθούς, η σύνδεση κόπηκε αιφνιδιαστικά.

Από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του Νίκου Ελευθέρογλου



Spread the love