Spread the love


Αισιόδοξος για τη δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει πλέον Grexit αλλά μόνο επιτυχία», επισήμανε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που είχε στην προσέλκυση επενδύσεων το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί, επισήμανε πως «πρέπει να διευθετηθούν κάποια προαπαιτούμενα», ενώ αναφορικά με το χρέος ανέφερε πως «είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους».

«Είναι ώρα για επενδύσεις και σταθερότητα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Πάντα πιστεύαμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, ήρθα σαν φίλος», σημείωσε.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι ήρθε ως φίλος και πως το μήνυμά του είναι ότι «τώρα πρέπει να βγούμε εντελώς έξω από την διαχείριση της κρίσης, από την περίοδο της κρίσης» και πως «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις». Σημείωσε πως όταν κοιτάζει τα στοιχεία βλέπει ότι «ήδη η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται, υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που επιστρέφει». Είπε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήδη και που έχουν συμφωνηθεί είναι απαραίτητες για να ενισχυθούν οι δομές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουν επενδύσεις εδώ.

«Ήθελα να έρθω εδώ έναν μήνα μετά την επίσκεψη του προέδρου Γιούνκερ, για να δείξω ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ώστε να συνεχίσουμε με μεταρρυθμίσεις που θα παράγουν και ήδη παράγουν αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία».



Spread the love