Spread the love


Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και οι σχέσεις μας με την Κίνα δεν πρέπει να περιοριστούν σε έναν επικοινωνιακό ρόλο, αλλά να έχουν συνέχεια, τόνισαν …..

…… κυβερνητικές πηγές στο Πεκίνο, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του.

«Είμαστε μια χώρα του Δυτικού κόσμου που μετέχει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που έχει τις ρίζες της στη Δύση αλλά που απλώνει τα κλαδιά της στην Ανατολή, στον Βορρά και στον Νότο» τόνισαν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας τα ανοίγματα της χώρας και προς τη Ρωσία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ αλλά και προς το Ιράν και την Κίνα.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της COSCO, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «άδικη» την κριτική της αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα. «Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση χωρίς να υπάρχει λόγος» σημείωσαν, κάνοντας λόγο για «υπερβολική αντίδραση» από το ελληνικό τμήμα της COSCΟ. Οι κυβερνητικές πηγές σημείωσαν μάλιστα με έμφαση ότι η υπόθεση δεν τέθηκε από κανέναν κυβερνητικό αξιωματούχο στο Πεκίνο.

Από το amna.gr



Spread the love