Spread the love


Την εκτίμηση ότι η χώρα «θα πάει γρήγορα σε εκλογές» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και πρόσθεσε πως είδε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτοιμο ακόμη και να παραδώσει την εξουσία.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί λίγο, καθώς είναι σε ένα κόμμα «που δεν είναι όλοι των απόψεών του». «Ο Τσίπρας έχει έρθει σίγουρα προς το ρεαλισμό και προς την Ευρώπη, έχει γίνει ευρωπαϊστής απόλυτα, το κόμμα του όμως κατά ένα ποσοστό αποτελείται από βαρίδια τα οποία ψηφίζουν μεν για να μην διαγραφούν δεν πιστεύουν δε στο πρόγραμμα της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, είπε στον κ. Τσίπρα ότι αν η απλή αναλογική γίνει νόμος πρέπει να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για εκλογές «δεν μπορεί να είσαι πρωθυπουργός με μπόνους και να έχεις κάνει αγώνα υπέρ της κατάργησης του μπόνους». «Είναι ηθικό θέμα», συνέχισε, «και το απεδέχθη και αυτός».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να δοθούν οκτώ μήνες στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, «να μην κάνουμε ζημιά στην Ελλάδα, να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά να πούμε ότι το Φεβρουάριο του ’17 έχουμε εκλογές ώστε να βγει κυβέρνηση χωρίς μπόνους και να είναι αληθινά κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων».

Από το naftemporiki.gr

 



Spread the love