Spread the love


«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει του λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Economist.

Σε εκτενές άρθρο του, το βρετανικό περιοδικό αναφέρεται στην ελληνική πολιτική κατάσταση, την πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και λιγότερο δημοφιλής, η ΝΔ σήμερα ίσως έχει μια καλή ευκαιρία», σημειώνει ο αρθρογράφος ο οποίος χαρακτηρίζει το 2016 άθλια χρονιά «για τον κ. Τσίπρα και την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, την ώρα που η δημοτικότητα της ΝΔ που ηγήθηκε της συγκυβέρνησης το διάστημα 2012-2015 ανεβαίνει».

Επ’ αυτού επικαλείται τόσο το προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκοπήσεις, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

1neb51a

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί πλέον με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Εάν προκηρύσσονταν αιφνίδιες εκλογές το επόμενο έτος, μια Νέα Δημοκρατία η οποία προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις θα έπειθε τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν τους θερμοκέφαλους του ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξουν μια πιο τεχνοκρατική κυβέρνηση. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο, λέει ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το συγκεκριμένο άρθρο του Economist.

Από το amna.gr



Spread the love