Spread the love


Στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης και στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης ή θα ξαναζήσουμε ημέρες 2015, φτάνοντας η συζήτηση στο καλοκαίρι ο κ. Φάμελλος ανέφερε στον realfm 97,8:

«Στόχος στο Eurogroup είναι να κλείσουμε όσες περισσότερες διαφορές απομένουν στα ζητήματα που έχει αφήσει ανοικτά η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια, διότι αυτό που μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε είναι το θέμα των πλεονασμάτων και του χρέους, μαζί με την ποσοτική χαλάρωση. Ετσι κι αλλιώς δεν οφείλεται σε εμάς καμία καθυστέρηση στη συζήτηση και κανένα έλλειμμα στο κλείσιμο της συμφωνίας. Εχουμε βάλει στόχους, τους διαπραγματευόμαστε, είναι γεγονός ότι επιστρέφει στη συζήτηση ένα θέμα που από την αρχή του 2015 ταλανίζει την Ευρώπη. Αυτά που στην αρχή ήταν δημοσιεύματα και θέσεις του κ. Τόμσεν, είναι οι θέσεις του ΔΝΤ ή που εκφράζονται από το ΔΝΤ, που δεν ήταν στο αρχικό πλαίσιο συμφωνίας και βάζουν εκ των υστέρων ζητήματα για την ελληνική οικονομία».

Δείτε πληροφορίες για τον Σωκράτη Φάμελλο στο Wikipedia.org

Με αφορμή τη συνέντευξη Ντάισελμπλουμ και ότι για πρώτη φορά ετέθη ζήτημα σχετικά με τη σύνθεση της τρόικας και τον ρόλο του ΔΝΤ να τον παίξει ο ΕSM ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε: «Αυτή η πρόταση αποδεικνύει ότι τα θέματα τα δημιουργεί το ΔΝΤ, επιβεβαιώνει την ελληνική πλευρά αυτή η πρόταση. Ωστόσο, αυτό που ζητάμε δεν είναι επιβεβαίωση και συνδικαλιστική διαχείριση του θέματος. Εμείς θέλουμε να τελειώσει αυτή η συζήτηση και να καθορίσει η Ευρώπη ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για την ποσοτική χαλάρωση και το χρέος.

Έχουμε λάβει υπέρ του δέοντος μέτρα, πολλές φορές μέτρα που εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι παραγωγικά και αναπτυξιακά. Δεν νομίζω ότι και οι Ευρωπαίοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν είναι δυνατόν να βάζει το ΔΝΤ αδικαιολόγητα ζητήματα για τα εργασιακά και να καταλαβαίνουν ακόμα και οι ευρωπαίοι συνομιλητές μας ότι αυτά είναι έξω από τη δική τους νομοθεσία. Το ξέρουν, είναι έξω από την ευρωπαϊκή νομοθεσία αυτά».

Δείτε τον στο Facebook και το Twitter

 



Spread the love