Spread the love


Κόντρα στη Βουλή για τη ψηφοφορία στην Εξεταστική για την Υγεία. Πρόβλημα ερμηνείας του τρόπου με τον οποίο θα τοποθετηθούν κατά την βραδινή ονομαστική ψηφοφορία.

Πρόβλημα ερμηνείας του τρόπου με τον οποίο θα τοποθετηθούν κατά την βραδινή ονομαστική ψηφοφορία για την εξεταστική στην Υγεία, προέκυψε στη Βουλή. Το πρόβλημα αφορά τη διαδικασία όμως έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές θα καθορίσει εν πολλοίς και τη πρόταση η οποία θα υιοθετηθεί.

Αναλυτικότερα η πλειοψηφία φαίνεται να προκρίνει τη λύση των αντιπαραθετικών προτάσεων, της δυνατότητας δηλαδή των βουλευτών να ψηφίσουν μία μόνο εκ των δύο προτάσεων. Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση στηρίζει την επιλογή των «συμπληρωματικών» που θα δώσει τη δυνατότητα στα κόμματα να τοποθετηθούν ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

Αν υιοθετηθεί η θέση της πλειοψηφίας τότε θα περάσει και η δική της πρόταση, για την διερεύνηση της περιόδου 97’-2014’. Αν όμως περάσει η πρόταση της αντιπολίτευσης, θα υιοθετηθούν και οι δύο προτάσεις (για να εγκριθεί μια πρόταση χρειάζονται 120 ψήφοι). Τυπικά δηλαδή θα ενεργοποιούνταν το σενάριο των δύο ξεχωριστών εξεταστικών επιτροπών.

Επί της ουσίας όμως, επειδή η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει το χρόνο διερεύνηση κατά τρία χρόνια (96’-17’), θα γινόταν σύντμηση των δύο σε μία, δηλαδή τη δική της.

Δείτε το site της Βουλής



Spread the love