Spread the love


Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου. Έξι ακίνητα του Γιάννου στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου. Έξι ακίνητα του Γιάννου στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου. Την ώρα που η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα αναμένεται να ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία στην υπόθεση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού -μία σύμβαση που φέρει τη δική του υπογραφή- η Δικαιοσύνη βάζει στο «μικροσκόπιό» της και έξι ακίνητα του πρώην υπουργού.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολούθησε στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, διερευνά το πώς κατάφερε ο κ. Παπαντωνίου μετά το 1995 και από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα του «τσάρου» της Οικονομίας να αυξήσει σημαντικά την ακίνητη περιουσία του.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που έχει ανοίξει, με διερευνώμενα αδικήματα επίσης τη δωροδοκία και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τα οποία, ως γνωστόν, δεν εμπίπτουν στην παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι εισαγγελείς «ξεσκονίζουν» όλες τις αγοραπωλησίες που πραγματοποίησε μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου από το 1998 έως σήμερα.

Δείτε πληροφορίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου στο Wikipedia.org

Διασταύρωση στοιχείων

Οσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί θα συσχετιστούν με εκείνα που αναμένονται από την Ελβετία για τους τρεις λογαριασμούς που η Εισαγγελία της Βέρνης εντόπισε στο πλαίσιο της δικής της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με ελεγχόμενο τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω λογαριασμοί βρέθηκαν σε διαφορετική τράπεζα από εκείνη που εντοπίστηκε το 1,3 εκατ. ευρώ μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των Ελβετών αφορούν λογαριασμούς στην τράπεζα UBS και δείχνουν δύο εξ αυτών να κλείνουν -το 2008 ο ένας και το 2011 ο άλλος- ενώ ο τρίτος φαίνεται να συνδέεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πηγή Realnews



Spread the love