Spread the love


Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους εύχεται καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα.

 

Το ΚΚΕ σχολιάζει παράλληλα τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για την κατάργηση των εξετάσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Το ΚΚΕ συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχεται καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή τους.
Ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ, φέρνει άλλη μια φορά στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των νέων για ζωή και σπουδές με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση, να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ.

Το ετήσιο ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτό που συνεχώς “πέφτει” είναι η δυνατότητα των νέων των λαϊκών οικογενειών να μορφώνονται ολόπλευρα, να εργάζονται πάνω σε αυτό που σπούδασαν, να έχουν μια ζωή με δικαιώματα.

Πίσω από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κατάργηση των εξετάσεων ή για το ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά η νέα σχολική χρονιά, κρύβεται ότι:
– η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, «χαρτί και μολύβι», για το αν θα τα βγάλει πέρα ο νέος και η νέα της λαϊκής οικογένειας.
– ζουν και βασιλεύουν τα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, ζουν ένα εμπόριο ελπίδας με σοβαρό κόστος, για «ένα κάποιο χαρτί» επαγγελματικής αποκατάστασης.
– και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

Η ελπίδα και η λύση είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας.

Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.
Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός.
Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων».

 

 



Spread the love