Spread the love


Μια αποκάλυψη σε σχέση με το πλοίο της EMSA έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Οπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, καταθέτοντας και το σχετικό έγγραφο, το σκάφος της EMSA, με βάση το στίγμα του, βρισκόταν στο Πέραμα από τη Δευτέρα, κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό Κουρουμπλή, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σκάφος βρισκόταν σε αποστολή και ήρθε στην Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι ο κ. Κουρουμπλής ψεύδεται και ότι υποστηρίζει πως το σκάφος ήταν σε αποστολή για να δικαιολογήσει την ολιγωρία και την καθυστέρηση στην κατάθεση του αιτήματος και ότι αυτό οφείλεται απλά στο ότι η κυβέρνηση δεν είχε εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για απόλυτη κοροϊδία από πλευράς Κουρουμπλή, λέγοντας μάλιστα ότι το έγγραφο που κατεθέτει με το στίγμα του πλοίου αποδεικνύει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας δεν κοροϊδεύει μόνο τη ΝΔ αλλά και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτόν τον ισχυρισμό, περί αποστολής, είχε προβάλει και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στην επιτροπή. Κατέληξε, μάλιστα, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που πρέπει να ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού.

Στις καταγγελίες του Αδωνι Γεωγιάδη απάντησε ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας πως το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου αναφέρει ότι ώρα 14:00 και 19:30 στις 13/9 πέρας αποσύνδεσης αγωγού εκφόρτωσης μηχανής και πέρας αποδέτησης. Στις 13/9 το ημερολόγιο γέφυρας δείχνει ότι το πλοίο ήταν στη Δραπετσώνα.
Μάλιστα ο κ. Δρίτσας ανέφερε «εγώ δεν είμαι ανακριτής και χρησιμοποιώ με πολύ φειδώ τα στοιχεία που υπάρχουν και όχι με θεατρινίστικο τρόπο».

Tα έγγραφα που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή (σ.σ.: οι ώρες που αναφέρονται στα έγγραφα είναι Γκρίνουιτς, άρα υπολογίστε τρεις ώρες αργότερα στην Ελλάδα):

Άδωνις Άδωνις



Spread the love