Spread the love


Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Με την αύξηση αυτή η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος για την περίοδο 2017-2018 φτάνει τα 223,5 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί πλήρως όλα τα αιτήματα για δωρεάν είσοδο (‪108.5000 vouchers περίπου) στις διαθέσιμες θέσεις των δομών παιδικής φροντίδας (παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ) όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την αύξηση της χρηματοδότησης ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Οι δομές παιδικής φροντίδας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Προχωράμε εκ νέου σε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, φτάνοντας το 2017 στο ποσό-ρεκόρ των 223,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση μάλιστα γίνεται ως επί το πλείστον, από εθνικούς πόρους τους οποίους υπερδεκαπλασιάσαμε σε μόλις 3 χρόνια. Σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών καταφέραμε για πρώτη φόρα φέτος να εξασφαλίσουμε μία θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για περισσότερα από 100.000 παιδιά. Έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής μας τις ανάγκες της κοινωνίας που δοκιμάζεται, ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς και το σύνολο των ατόμων με αναπηρία».



Spread the love