Spread the love


Έτοιμη είναι η πρόταση της ΝΔ για το πού πρέπει να μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα, αφού στην Πειραιώς εκτιμούν ότι για μία ακόμα φορά ο Σύριζα θα παίξει πολιτικά παιχνίδια, με επιλεκτικές παροχές σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και με μοναδικό στόχο να κερδίσει ψήφους.

Οι προτάσεις και οι πολιτικές γύρω από τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πολιτικής -αλλά και τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη-είναι άλλωστε οι κεντρικές δράσεις της ΝΔ για τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη θα βρεθεί στα Ιωάννινα για το προσυνέδριο του κόμματος, για να αναπτύξει τις βασικές πολιτικές του κόμματος για τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς θεωρεί δεδομένο ότι και φέτος ο Σύριζα θα παίξει πολιτικό παιχνίδι με το υπερπλεόνασμα και θα προσπαθήσει να στριμώξει τη ΝΔ όταν το θέμα θα έρθει να ψηφιστεί στη βουλή, θα επαναλάβει την πρότασή του για το που θα πρέπει να μοιραστεί φέτος. Όπως και στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ομάδα ο Κυριάκος Μητσοτακης θα ζητήσει να πάρουν ένα εφάπαξ βοήθημα οι αδύναμοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί που είναι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Στην ομιλία του στο προσυνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και για το πώς θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Σύγκρουση για την ανομία

Την Παρασκευή Μητσοτάκης και Τσίπρας θα έχουν την πρώτη κοινοβουλευτική τους σύγκρουση στην ώρα του πρωθυπουργού για τα θέματα ασφαλείας.

Στη επίκαιρη ερώτηση που έχει ήδη καταθέσει στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στην ανομία του Ρουβίκωνα και το άβατο των Εξαρχείων που μόλις χθες ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι δεν αντιμετωπίζεται επειδή ο Νίκος Τοσκας δεν παίρνει την πολιτική απόφαση. Ομως η σύγκρουση θα μεταφερθεί και στην υπόθεση του φακελώματος στα social media μετά τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Βερναρδάκης και ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για «παρακράτος της Κυβέρνησης».

Σε αυτή τη σύγκρουση το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει αναλυτικά και για το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» για τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Και ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να επιτεθεί με αυτά τα «πολεμοφόδια», σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις. Γι’ αυτό και όπως λένε γαλάζια στελέχη, ως την Παρασκευή που θα υπάρξει η σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή, θα πρέπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει καθαρό το συγκεκριμένο θέμα.

 



Spread the love