Spread the love


Προαναγγέλοντας νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε προ ημερών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Αναπτυξιακό συνέδριο στα Γιάννενα.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιόδοξος για έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πλην όμως απέφυγε να προχωρήσει σε συγκεκριμένο χρονικό προσδιορισμό. Και τόνισε ότι «οι συζητήσεις με τους θεσμούς βρίσκονται σε πολύ καλή φάση».

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Μουζάλα, ξεκαθάρισε πως αν και εφόσον ευδοκιμήσει η υποψηφιότητά του , δεν υπάρχει σενάριο ανασχηματισμού, «αλλά θα προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του».

Πιο αναλυτικά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Για Χειμάρα: «Παρακολουθύμε στενά εξελίξεις. Η κυβέρνηση εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων»

Για την υπόθεση Μουζάλα: «Δεν θα κάνω σχόλια για εσωκομματικές διαδικασίες. Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα παραίτησής του. Ο κ. Μουζάλας είναι επικεφαλής του υπουργείου και έχει την βασική ευθύνη και έχει τη βασική ευθύνη της χάραξης πολιτικής μαζί με τον πρωθυπουργό και απαιτεί συνεργασία συναρμόδιων υπουργών». Όπως διευκρίνισε, «η θέση του κ. Μουζάλα καλύπτεται από τον ίδιο. Εφόσον ευδοκιμήσει η υποψηφιότητα δεν θα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και υπουργός». Ξεκαθάρισε δε, ότι υπάρχει υπουργείο μεταναστευτικής Πολιτικής και ότι δεν μπρόκειται οι εν λόγω αρμοδιότητες να απορροφηθούν από άλλο υπουργείο συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο συζητά για όλα τα ζητήματα.

Γιά έξοδο στις αγορές: «υπάρχει επεξεργασία σχεδίων για σύντομη έξοδο στις αγορές είναι απαραίτητηες μια σειρά από έξοδοι. Να δημιοργήσουμε τέτοιο προφίλ για πρόσβαση στις αγορές. Πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα αλλα δεν μπορω να προσδιορισω μια συγκεκριμενη ημερομηνία.
Οι ανησυχίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά καταφέραμε να διαψεύδουμε κάθε φορά τα σενάρια καταστροφής. Θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος και θα περάσουμε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Για το κοινωνικό μέρισμα: «Δεν υπάρχει ένσταση ως προς τη διανομή . Συζητούνται λεπτομέρειες για τους δικαιούχους. Κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί και θα είναι υψηλότερο από αυτό που δόθηκε το 2016»

Για ηλεκτρονικό εισιτήριο:
 «Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην απόφαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο για την αντιμετώπιση και διαφόρων κυκλωμάτων που λειτουργούσαν  με διακίνηση πλαστών εισιτηρίων. Εμείς επιταχύναμε τη ρύθμιση. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μειωθεί  το πρόβλημα».

Για ανασχηματισμό: «Δεν υπάρχει σενάριο ανασχηματισμού, θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του κ. Μουζάλα»

 



Spread the love