Spread the love


«Η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από την ιστορία και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, καθώς οι απόψεις της αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία».

Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Σήμερα», o Μακάριος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ «καταδείχτηκε πλήρως ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς το άρθρο 3 στην ουσία καταψηφίστηκε, το οποίο ήταν και ο πυρήνας του επίμαχου νομοσχεδίου» και «αποδείχτηκε ότι το μόνο που κρατάει αυτή την κυβέρνηση είναι η καρέκλα».
«Είδαμε ότι έλειπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος θα πήγαινε και στον Αρη για να μην ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» προσέθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Αναφορικά με τη στάση που κράτησε η ΝΔ, σημείωσε πως το κόμμα του κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση, φιλελεύθερη και σωστή.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου στα 15 έτη, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να επαναλαμβάνεται και βεβαίως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια γνωμάτευση από το αρμόδιο τμήμα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και το Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι ακούσαμε τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως κάνουμε με όλη την ελληνική κοινωνία.
Εμείς είπαμε, ως φιλελεύθερο Κόμμα, ότι είμαστε υπέρ των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από εκεί και πέρα έμενε να δούμε ποιο είναι το νομοσχέδιο.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, το 1976 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε νόμο για τη δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου.
Το 2005 η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή – θέλω να το θυμίσω αυτό – έφερε την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης γι’ αυτά τα άτομα.

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Θέλω να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης- με άλλους 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας– και μάλιστα σε μια εποχή που βρισκόταν σε εξέλιξη η εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love