Spread the love


Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ανακάλυψη μια μητέρας που επί 4.800 χρόνια κράτα στην αγκαλιά της το παιδί της.  Η αγάπη της μάνας..

Οι υπεύθυνοι του μουσείου της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ανθρώπινο απολίθωμα ηλικίας 4.800 ετών, το οποίο ανήκει σε μία μητέρα που κρατά στην αγκαλιά το βρέφος της.

apolithoma 4800 xronia mitera

Τα 48 λείψανα, η εκταφή των οποίων έγινε σε τάφους στην περιοχή Ταϊτσουνγκ, αποτελούν το αρχαιότερο ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης στην κεντρική Ταϊβάν. Η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν ο σκελετός μιας νεαρής μητέρας που κοιτάζει προς τα κάτω το βρέφος που κρατά στα χέρια της.

apolithoma 4800 xronia mitera

«Όταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν στο στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο Τσου Γούει Λι, έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης της Ταϊβάν.

Η ανασκαφή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και χρειάστηκε ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της.

Η ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί η χρονολογία των απολιθωμάτων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και τα απολιθώματα πέντε παιδιών.



Spread the love