Spread the love


Για πρώτη φορά, τα αριστουργήματα της Βυζαντινής Τέχνης, που βρίσκονται καλά φυλαγμένα στις βιβλιοθήκες των μονών του Αγίου Όρους, αποκαλύπτονται σε όλους μέσα από τις σελίδες της νέας μεγάλης εκδοτικής προσφοράς που κυκλοφορεί από την ερχόμενη εβδομάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Οι έγχρωμες μικρογραφίες των βυζαντινών χειρόγραφων και τα κειμήλια, που αποτελούν απαράμιλλα δείγματα της πλούσιας βυζαντινής παράδοσης και μια από τις αισθητικότερες εκφράσεις του βυζαντινού πολιτισμού, παρουσιάζονται ταξινομημένα ανά μονή και περιγράφονται αναλυτικά σε 8 υπερπολυτελή έγχρωμα λευκώματα, με σκοπό να γίνουν προσβάσιμα και να μελετηθούν εύκολα από όλους. Συμπεριλαμβάνεται η ιστορική αναδρομή κάθε μονής.

Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των μικρογραφιών σε συνδυασμό με την μοναδικής αισθητικής παρουσίαση τους, που είναι αποτέλεσμα της επίπονης και εμπεριστατωμένης επιστημονικής επεξεργασίας του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ανάγουν την έκδοση αυτή σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, συλλεκτικής αξίας, πολύτιμο για όλους τους θαυμαστές του βυζαντινού πολιτισμού. Ένα ανεκτίμητο στολίδι για κάθε ελληνικό σπίτι!
4.000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

8 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟΙ ΤΟΜΟΙ
ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου, μη χάσετε τον πρώτο τόμο!
Περιλαμβάνει τα βυζαντινά εικονογραφημένα χειρόγραφα και τα αυθεντικά κειμήλια του καθεδρικού ναού του Πρωτάτου και της Μονής Διονυσίου



Spread the love