Spread the love


Απόψε το βράδυ στις 22.00 θα δούμε στην ΕΡΤ τον Πρώτο Ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σε απευθείας σύνδεση με το Globe Arena της Στοκχόλμης.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση με τους Argo και το τραγούδι «Utopian Land», τη σύνθεση και τους στίχους του οποίου έγραψε ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης.

Στη σκηνή του Globe Arena θα εμφανιστούν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo επί σκηνής θα βρεθεί και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer).

Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη (Visual and Light Scene Designer). Την ενδυματολογική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Μεσημέρης.

Ο Δεύτερος Ημιτελικός και ο Τελικός του Διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης ζωντανά την Πέμπτη 12 και το Σάββατο 14 Μαΐου, αντίστοιχα, στις 22.00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΕΡΤ1 και σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤΗD και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Το σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς, καθώς και για τον τελικό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί στη δεύτερη θέση εμφάνισης. Στον αποψινό ημιτελικό συμμετέχει και η Κύπρος, που θα εμφανιστεί στην 11η σειρά εμφάνισης.

Η σειρά εμφάνισης στον πρώτο ημιτελικό έχει ως εξής:

1. Φινλανδία
2. Ελλάδα
3. Μολδαβία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Ολλανδία
7. Αρμενία
8. Άγιος Μαρίνος
9. Ρωσία
10. Τσεχία
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Εσθονία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Μαυροβούνιο
16. Ισλανδία
17. Βοσνία Ερζεγοβίνη
18. Μάλτα

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Μαΐου.

Στον τελικό θα λάβουν μέρος συνολικά 26 χώρες. Απευθείας περνούν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, καθώς και η περσινή νικήτρια και διοργανώτρια χώρα Σουηδία.



Spread the love