Spread the love


Η έκθεση Μικρές Οδύσσειες παρουσιάζεται στο Περιστύλιο της Βουλής. Συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» παρουσιάζεται στο Περιστύλιο της Βουλής. Συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνδυάζει αρχαία με νεότερα έργα, εμπνεόμενη από την έκθεση «Οδύσσειες» που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του.

Μικρές Οδύσσειες

Αρχαία και νεότερα έργα σε διάλογο

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται 35 αντικείμενα από την προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα, 21 τεκμήρια της ιστορικής χαρτογραφίας, από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, και 21 έργα ζωγραφικής ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Τα έργα αρχαίας τέχνης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε έναν διάλογο με τα νεότερα ιστορικά τεκμήρια και έργα τέχνης της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, προσφέρουν συνολικά εικόνες του διαχρονικού ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους.

Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο.

Μικρές Οδύσσειες Μικρές Οδύσσειες Μικρές Οδύσσειες Μικρές Οδύσσειες

Είσοδος με αστυνομική ταυτότητα

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 31 Ιουλίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 14:00.

Η είσοδος θα γίνεται από τη λεωφόρο Β. Σοφίας 2, με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Εγκαίνια 21 Μαρτίου 2017

Εγκαινιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», η οποία φιλοξενείται στο Περιστύλιο της Βουλής. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του. Κοινό στοιχείο των εκθεμάτων είναι η θάλασσα και η διαχρονική σύνδεσή της με τον Ελληνισμό. Η έκθεση απαρτίζεται από 35 αρχαιότητες από τη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 21 ιστορικές χαρτογραφήσεις του ελλαδικού χώρου και 21 έργα ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Μικρές Οδύσσειες

Ν. Βούτσης: Μικρές Οδύσσειες μέσα στο παζλ της μεγάλης Οδύσσειας του Ελληνισμού

Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε την έκθεση «αποτύπωμα από μικρές Οδύσσειες μέσα στο παζλ της μεγάλης Οδύσσειας του Ελληνισμού», ενώ, αναφερόμενος στα εκθέματα, έκανε λόγο για μια σύνθεση «αισθητική, οργανική, πολιτισμική με πολλά μηνύματα, απολύτως εμβληματική». Ο Ν. Βούτσης μίλησε με θερμά λόγια και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο χαρακτήρισε «κιβωτό μίας ολόκληρης εξέλιξης χιλιάδων χρόνων».

Δείτε τον Νίκο Βούτση στο Facebook και στο site του

Λ. Κονιόρδου: Διαχρονική έμπνευση για τους καλλιτέχνες η θάλασσα

Τον λόγο πήρε επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, η οποία σημείωσε ότι με μια ματιά στα εκθέματα «βλέπει κανείς ότι η θάλασσα που αγκαλιάζει τον τόπο μας αποτελεί την έμπνευση για τους καλλιτέχνες διαχρονικά, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα». Η Λ. Κονιόρδου επισήμανε ότι «η τέχνη ενώνει ανθρώπους και εποχές, όπως ακριβώς η θάλασσα ενώνει λαούς και πολιτισμούς, κόσμους όμοιους και διαφορετικούς, ιδέες, τέχνες, γλώσσες, θρησκείες, ελπίδες, απογοητεύσεις, όνειρα και εν τέλει τον άνθρωπο με τους ανθρώπους».

 

 

 

 

 



Spread the love