Spread the love


Σύγχρονη ελληνική τέχνη στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου (ώρα 19:00), την εικαστική έκθεση Μετάπλασις.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου (ώρα 19:00), την εικαστική έκθεση Μετάπλασις, στο Ιστορικό Αρχείο, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού της ελληνικότητας στη σύγχρονη ελληνική τέχνη κι έχοντας μελετήσει το έργο της Γενιάς του ’30, η καλλιτεχνική ομάδα των σπουδαστών του Εργαστηρίου του Βαγγέλη Παππά ARTe παρουσιάζει την τρίτη ομαδική της έκθεση, δημιουργώντας έργα με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω μας στην παρούσα συγκυρία.

Δείτε το site του Πολιτιστικού Ιδρύματος  Ομίλου Πειραιώς

τέχνη

Μαρία Τζανανδρέα

Μέσα από τη μεταφορά σε πιο σύγχρονες ερμηνευτικές εκδοχές μορφών όπως του Κούρου ή των αρχιτεκτονικών μελών της μετόπης και της ζωφόρου, η έκθεση επιχειρεί να ανασυνθέσει όχι μόνο το μνημειακό στοιχείο της ελληνικής αρχαιότητας αλλά τη μνήμη και το αέναο γεγονός της πολυσήμαντης ελληνικότητας, ως εκκίνηση για έναν επίκαιρο αναστοχασμό.

τέχνη

Ελπίδα Μιχαλοπούλου

Εκθέτουν οι Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρία Τζανανδρέα, Λίζη Χανδακάρη, Ειρήνη Δεναξά, Ελπίδα Μιχαλοπούλου, Κλεοπάτρα Πάκου, Απόστολος Τσορφόλιας και Στέλιος Τζανανδρέας. 

Οι καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από ιστορικά αρχεία, τις κλασικές φόρμες, τη γραμμή και τον ιδεαλισμό του ελληνικού πολιτισμού, προσεγγίζουν αφαιρετικά μια μετάπλαση των διαχρονικών κι αιώνιων αξιών, θέτοντας αυτή την αναφορά απέναντι στις σημερινές αμφισβητούμενες καθεστηκυίες κοινωνικές «αρετές».

τέχνη

Απόστολος Τσορφόλιας

Διάρκεια έκθεσης: 24 Απριλίου-5 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-21:00.
Είσοδος ελεύθερη.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, τηλ: 210 3418051

Δείτε το Facebook του ΠΙΟΠ



Spread the love