Spread the love


Στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών δεσπόζει ένας ιστορικής σημασίας αρχαιολογικός χώρος, με πλούτο ευρημάτων, ο οποίος ήρθε στο φως κατά τις εργασίες διάνοιξης του νέου αυτοκινητόδρομου.

Τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου  που αποκαλύφθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη θέση Χάνι της Κοκκώνας κατά την κατασκευή του δρόμου Μαλιακός- Κλειδί, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΕΣΠΑ 2007-2013), θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 11.30.

αρχαιολογικός χώρος

Τα εγκαίνια διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών.

αρχαιολογικός χώρος

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ήρθαν στο φως τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ενός ελληνιστικού συγκροτήματος λατρευτικού και εργαστηριακού χαρακτήρα, ενός βυζαντινού ναού και ενός βυζαντινού κτιρίου που χαρακτηρίστηκε ως πανδοχείο.
Τα παραπάνω αναδείχθηκαν σε επισκέψιμο χώρο κατά τα έτη 2016 – 2017.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου με συνοδεία φιλαρμονικής.

αρχαιολογικός χώρος



Spread the love