Spread the love


O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων και το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού (UNAM) παρουσιάζουν την έκθεση αφίσας «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.».

Η έκθεση πραγματοποιείται από 16 έως Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μεξικανική Εταιρεία Κλασικών σπουδών (AMEC), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης του Μεξικό (Museo Nacional de Arte) και το Ινστιτούτο Φιλολογικών Ερευνών (IIFL).

Μεξικανοί γλύπτες

Μέσα από τις τέσσερις ενότητες της έκθεσης, «Ελληνορωμαϊκός ηρωισμός», «Από τα κλασικά αγάλματα στον ρομαντικό ιδεαλισμό», «Αισθησιασμός και ηθογραφία» και «Η γλυπτική του μοντερνισμού», το κοινό θα γνωρίσει έργα των σπουδαίων μεξικανών γλυπτών Manuel Tolsá, José María Labastida, Manuel Vilar, Felipe Sojo, Felipe Valero, Agustín Franco, Gabriel Guerra, Miguel Noreña, Jesús F. Contreras και Fidencio Lucano Nava.

Μεξικανοί γλύπτες

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 19.00 στον χώρο της έκθεσης στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.» και ομιλητές τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πινακοθήκης και Μουσείων του ΟΠΑΝΔΑ Ντένη Ζαχαρόπουλο και την Πρέσβειρα Ελληνισμού στο Μεξικό και καθηγήτρια στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μεξικού (UNAM) Ναταλία Μορελεόν.

Μεξικανοί γλύπτες

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ώρα: 20.00
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση μετρό Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή: 10.00-14.00

 



Spread the love