Spread the love


Φέρεται να έδειξε κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, κόντρα σε ότι πιστεύει το Βερολίνο, ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς λάθος κατεύθυνση.. Να δούμε τι θα πει και ο Μάρτιν Σούλτς.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ -συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ώς την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 12 το μεσημέρι στο Στρασβούργο, ενώ το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Παρίσι ένα 24ωρο μετά τη διακοπή των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς και με στόχο να ζητήσει πολιτική στήριξη από τον γάλλο πρόεδρο προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και να αποκρουστούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Το τετ-α-τετ των δύο ηγετών στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία συμβούλων, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Κατά πληροφορίες, κοινή εκτίμηση φέρεται να ήταν η ανάγκη να κλείσει η συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ Φρανσουά Ολάντ φέρεται επίσης να έδειξε κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, να αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στο Βερολίνο ωστόσο πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς λάθος κατεύθυνση και αναλώνεται σε τακτικισμούς και επισημαίνουν πως αυτό που προέχει είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση όπως συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.



Spread the love