Spread the love


Δείτε για πρώτη φορά την κόρη του να φωτογραφίζετε μαζί του, αλλά και με τον αδελφό της.. Ίσως μια από τις πιο όμορφες στιγμές του καλλιτέχνη πριν την συναυλία του.. Είναι μια κούκλα η κόρη του Σταμάτη Κόκοτα.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έδωσε μια συναυλία στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, αλλά την σταμάτησε η βροχή. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τα παιδιά του να σταθούν στο πλευρό του.

Ο λόγος για τον γιο του, Δημήτρη, σε όλους γνωστός, αφού το γνωρίσαμε πριν από αρκετά χρόνια καθώς είχε κάνει μεγάλη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 με τις δισκογραφικές τους δουλειές, σε τραγούδια του τότε πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη Φοίβου.

Αυτή όμως που δεν γνωρίζαμε ήταν η κόρη του, Μαριάννα. Ο τραγουδιστής πόζαρε αγκαλιά με τα παιδιά του στον φωτογραφικό μας φακό.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Σταμάτης Κόκοτας είναι Έλληνας τραγουδιστής, γεννημένος στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής.

Μάλιστα ήταν κι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του Αριστοτέλη Ωνάση, που πάντα πήγαινε στα καταστήματα που εργαζόταν για να τον ακούσει.

Δείτε περισσότερα εδώ: wikipedia.org

Πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν το 1966 με το τραγούδι «Ένα μεσημέρι» σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

«Με τον Ξαρχάκο είχαμε βρεθεί όλως τυχαίως στο Παρίσι όπου είχα πάει για να σπουδάσω. Τελικά, όμως, με κέρδισε το τραγούδι, όταν πήρα το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό ταλέντων. Χρωστάω πάρα πολλά στον Ξαρχάκο, διότι εκείνος ανακάλυψε τον Κόκοτα, εκείνος με παρουσίασε στο ελληνικό κοινό κι εγώ κατάφερα και στάθηκα. Από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που γνώρισα ήταν και εκείνη του Νίκου Γκάτσου. Ήμουν από τους πιο αγαπημένους του ερμηνευτές – σε όλες τις φωνοληψίες μου ήταν παρών. Την ευγένεια και τα σοφά του λόγια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Είχε ολύμπια μόρφωση και ήταν ίσως ο πιο μορφωμένος απ’ όλους όσους έχω γνωρίσει στη ζωή μου.»

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Σταμάτη Κόκοτα

Σταμάτη Κόκοτα



Spread the love