Spread the love


Με λένε Τζιγκ (Lo chiamavano Jeeg Robot). Ο νέος υπερήρωας made in Italy του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι συστήνεται στο κοινό και από τις 8 Ιουνίου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Με λένε Τζιγκ (Lo chiamavano Jeeg Robot). Ο νέος υπερήρωας made in Italy του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι συστήνεται στο κοινό και από τις 8 Ιουνίου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δείτε το Facebook της ταινίας

Στο ντεμπούτο του, που απέσπασε τα βραβεία Donatello και κέρδισε το ιταλικό κοινό, ο Μαϊνέτι συστήνει έναν ανθρώπινο Υπερήρωα.

Χρησιμοποιώντας όλους τους στερεοτυπικούς αμερικανικούς μύθους των σούπερ ηρώων, δημιουργεί έναν διαφορετικό μασκοφόρο εκδικητή: o πρωταγωνιστής του είναι ένας απόκληρος, ένας αποτυχημένος κακοποιός, ένας κλασικός αντιήρωας που δεν θέλει να είναι Υπερήρωας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης: «Ως οπαδός του είδους, νομίζω πως η πλοκή των σούπερ ηρώων είναι σύνθετη και επικίνδυνη. Το να κάνεις μια καλή ταινία σημαίνει, για μένα, να πεις μια ιστορία με πρωτότυπο τρόπο.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην παραδώσουμε τις περιπέτειες ενός σούπερ ήρωα σε έναν άντρα με μπέρτα και καλσόν και να πείσουμε το κοινό από την αρχή.

Πώς ακριβώς; Με τις αλήθειες που κατέχουμε, που είναι χειροπιαστές ποικιλοτρόπως στους εύθραυστους χαρακτήρες, οι οποίοι θα χρειαστεί να καθοδηγήσουν το κοινό μέσα από μια ταινία που αργά ανεμίζει μέσα από ένα αστικό παραμύθι φτιαγμένο από υπερδυνάμεις».

Υπόθεση

O Έντσο, ένας μικροκακοποιός από τις φτωχές συνοικίες της Ρώμης, ανακαλύπτει μετά από ένα παράξενο ατύχημα ότι έχει αναπτύξει υπερδυνάμεις.

Αντί όμως να τις χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό, αποφασίζει να προωθήσει την καριέρα του ως σούπερ εγκληματίας, αφού έχει πλέον γίνει άτρωτος, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους βαρόνους της περιοχής.

Όταν γνωρίσει την Αλέσια, μια όμορφη αλλά διαταραγμένη κοπέλα που τον ταυτίζει στο παιδικό μυαλό της με τον Τζιγκ το Ατσάλινο Ρομπότ, έναν δημοφιλή χαρακτήρα ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων της δεκαετίας του ’80, ο Έντσο ερωτεύεται… σε μια ταινία που αποδεικνύει ότι η επιστημονική φαντασία μπορεί να χωρά το χιούμορ, τη σάτιρα κι ένα κοινωνικό πρόσωπο.

Πληροφορίες ταινίας:

«Με λένε Τζιγκ»

Ιταλία. Έγχρωμη. 2015

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μαϊνέτι. Σενάριο: Νικόλα Γκουανταλιόνε, Μενότι. Πρωταγωνιστούν: Κλάουντιο Σανταμαρία, Λούκα Μαρινέλι, Ιλένια Παστορέλι.

Γλώσσα: Ιταλικά. Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας. Διάρκεια: 112’

Μεγάλο Βραβείο Νέου Κινηματογραφικού Είδους 2016 στο L’Etrange Festival

7 Βραβεία Donatello, μεταξύ των οποίων Καλύτερο Νέου Σκηνοθέτη και Καλύτερης Παραγωγής

5 Βραβεία στο 73o Φεστιβάλ Βενετίας

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ Με λένε Τζιγκ

 



Spread the love