Spread the love


Η Δραματική-Βιογραφική Ταινία 150 Mg (La Fille De Brest) παίζει ήδη από την Πέμπτη 18 Αυγούστου στους ελληνικούς κινηματογράφους και εδώ μπορείτε να δείτε το trailer.

Περίληψη της ταινίας 150 Mg (La Fille De Brest)

Σε ένα νοσοκομείο στη Βρέστη μία πνευμονολόγος ανακαλύπτει ότι ανεξήγητοι θάνατοι ασθενών συνδέονται με την λήψη του Mediator, ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια.
Η ταινία ξεδιπλώνει μια σύγχρονη ιστορία Δαυίδ και Γολιάθ:  από το ξεκίνημα της σαν μια απόρρητη υπόθεση, έως την ανακάλυψη της από τα φρενήρη ΜΜΕ και την κορύφωσή της , που ολοκληρώνεται με την αποκάλυψη της αλήθειας.

Η Εμανουέλ Μπερκό σκηνοθετεί ένα ιατρικό δράμα,  που αποκαλύπτει τα παιχνίδια των φαρμακοβιομηχανιών εις βάρος της υγείας των ασθενών.

Η Ιρένε Φρανσό είναι μια πνευμονολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο της Βρέστης. Θα ανακαλύψει ότι  το φάρμακο Μediator, σχετίζεται με τους θανάτους κάποιων  διαβητικών ασθενών  και θα ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια να πείσει τον Οργανισμό Υγείας ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι επικίνδυνο και πρέπει να αποσυρθεί.  Χωρίς πλάτες, η τολμηρή γιατρός  θα  φτάσει ως το  τέλος προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια, παρά το τίμημα που πρέπει να πληρώσει.

Η Γαλλίδα δημιουργός   στηρίζεται σε μια αληθινή υπόθεση και στη βιογραφία μιας γυναίκας που πάλεψε με τις μεγάλες βιομηχανίες φαρμάκων, αντιμετωπίζοντας  απειλές,  όμως επέμενε μέχρι τέλους και τελικά αποκάλυψε την αλήθεια.
Ακολουθώντας  μια απόλυτα ρεαλιστική γραμμή  η δημιουργός ξεδιπλώνει τον αγώνα της Ιρένε , χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, και τολμάει να μιλήσει για καυτά θέματα  που αφορούν όλους μας.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ταινίας βέβαια  στηρίζεται περισσότερο σε αυτά που λέγονται κι όχι τόσο σε γεγονότα, πράγμα που προσδίδει στο όλο εγχείρημα μια θεατρικότητα,  έναν σκόπελο που η Μπερκό ξεπερνάει , κινηματογραφώντας τα πρόσωπα της ιστορίας με κοντινά πλάνα, καταγράφοντας έτσι  όχι μόνο μια επικίνδυνη ιστορία , αλλά  αποτυπώνοντας τελικά την πορεία ενός ανθρώπου προς την αλήθεια. Ταυτόχρονα με μια ντοκουμαντερίστικη διάθεση  περιγράφει το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της κεντρικής ηρωίδας και το πώς επηρεάζεται από την απόφασή της να τα βάλει με το σύστημα.

Δείτε το Facebook της ταινίας

Το ενδιαφέρον είναι η δημιουργός ότι κρατάει  μια λογική ισορροπία, υποστηρίζοντας  μια κοινωνική προσέγγιση, που δεν τα βάζει με ανθρώπους –τέρατα αλλά με θεσμούς, λέγοντας τελικά ότι το πλαίσιο  μπορεί να αλλάξει, αρκεί να το αποφασίσουν οι άνθρωποι.

Η  πληθωρική Σίντσε Μπάμετ Κνούτσεν   υποδύεται  την Ιρένε παθιασμένα και με  την ερμηνεία της προσφέρει στην Μπερκό την ανθρώπινη διάσταση μιας ιστορίας που αφορά στο κοινωνικό σύνολο, αποφορτίζοντας με το χιούμορ της  την ατμόσφαιρα σε καίριες στιγμές.

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό της ταινίας εδώ:

150 mg 150 mg 150 mg 150 mg 150 mg 150 mg 150 mg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία

Γλώσσα: Γαλλικά

Διάρκεια: 128′

Διανομή: Spentzos film (Ελλάδα), Haut et Court, September Film

Εταιρείες Παραγωγής: Haut et Court, France 2 Cinéma, Canal+, Ciné+

Δείτε και άλλα trailer ταινιών στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 

 



Spread the love