Spread the love


Αγκίστρι: Ένα κοντινός προορισμός για ξεκούραση και έμπνευση. Είναι το μικρότερο νησί του Σαρωνικού. Απέχει μια ώρα από τον Πειραιά και μόνο δέκα λεπτά από την γειτονική του Αίγινα.

Το Αγκίστρι είναι το μικρότερο νησί του Σαρωνικού. Απέχει μια ώρα από τον Πειραιά και μόνο δέκα λεπτά από την γειτονική του Αίγινα. Τα δρομολόγια των πλοίων είναι καθημερινά και συχνά, σχεδόν κάθε μία ωρα κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο συνδυασμός του σκούρου πράσινου πευκοδάσους με τις απίθανες αποχρώσεις του τυρκουάζ της καθαρΠώς να φτάσετε στο νησίής θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, είναι πραγματικά μαγευτικός. Είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές για όποιον αναζητά ξεκούραση και γαλήνη σε ένα ελληνικό νησί. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά, ενώ η νυχτερινή ζωή είναι έντονη το καλοκαίρι. Παρόλα’ αυτά, το Αγκίστρι είναι ένα απο τα λίγα ελληνικά νησιά που κρατούν ακόμα την ιδιαίτερή τους ταυτότητα!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Αγκίστρι στο Wikipedia.org

Από το λιμάνι του Πειραιά στο Αγκίστρι
Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία και τα Ιπτάμενα Δελφίνια προς το Αγκίστρι αναχωρούν από την Πύλη 8, η οποία βρίσκεται κοντά στη στάση του λεωφορείου Χ96. Σχεδόν όλα τα Ιπτάμενα Δελφίνια και τα πλοία πηγαίνουν στο Αγκίστρι μέσω της Αίγινας. Εισιτήρια για τα καράβια μπορούν να αγοραστούν στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην αποβάθρα. Τα Ιπτάμενα Δελφίνια δένουν στο Αγκίστρι στο λιμάνι Μύλος ενώ τα πλοία στη Σκάλα. Τα ξενοδοχεία «Ακταίον», «Διόνυσος» και «Ακταίων ΙΙ» βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση απ’ το λιμάνι της Σκάλας. Εάν έρθετε από το λιμάνι του Μύλου, μπορείτε να πάρετε το τοπικό λεωφορείο για την Σκάλα ή, αν μας ενημερώσετε νωρίτερα, να σας παραλάβουμε εμείς.

Το ‘Agistri Express’ συνδέει την Αίγινα με το Αγκίστρι και αποτελεί ένα εύκολο μέσο μετακίνησης αν θέλετε να επισκεφτείτε την Αίγινα.

Σε περίπτωση απεργίας ή έκτακτης ανάγκης υπάρχουν πάντα διαθέσιμα θαλάσσια ταξί.

Μπορείτε επίσης να πάτε οδικός

 

Ανακαλύψτε το Αγκίστρι

Στο Αγκίστρι υπάρχουν ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά λιμάνια, απάνεμοι κολπίσκοι, αμμουδερές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχεί το πεύκο που φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Το οδόστρωμα είναι αρκετά καλό, οι αποστάσεις πολύ μικρές και μπορείτε να τις επισκεφθείτε εύκολα και γρήγορα με ένα μεταφορικό μέσο.

Ξεκινώντας από το χωριό της Σκάλας που έχει αρκετά καλή τουριστική υποδομή και δύο πολύ καλά οργανωμένες παραλίες, την μια με ψιλή άμμο και την άλλη με βότσαλα, πηγαίνουμε αριστερά, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, νοτιοανατολικά και φθάνουμε στην καταπράσινη βραχώδη παραλία της Σκληρής, πνιγμένη στα πεύκα.

Μετά τη Σκληρή, συνεχίζουμε με τα πόδια και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή περίπου 500 μέτρων μέσα στα πεύκα, καταλήγουμε σ’ ένα φυσικό καταγάλανο κόλπο με χοντρα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, στη μαγευτική Χαλικιάδα.

Ξαναγυρίζοντας στη Σκάλα και πηγαίνοντας δυτικά ο παραλιακός δρόμος μας οδηγεί μετά από 2 χλμ. στο Μεγαλοχώρι ή Μύλο, που διαθέτει και αυτός πολύ ωραία παραλία με βότσαλο και άμμο για κολύμπι.

Ανάμεσα στη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι, στην πλαγιά του βουνού, βρίσκεται το Μετόχι στο οποίο πηγαίνεις είτε από τη Σκάλα, είτε από το Μεγαλοχώρι με παρακαμπτήριο από τον παραλιακό δρόμο.

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια, περνά παράλληλα με την παραλία σε μια μικρή απόσταση από αυτή, διασχίζει ένα πυκνό δάσος, συναντά όμορφους όρμους με γαλαζοπράσινα νερά και με μία παρακαμπτήριο μας οδηγεί στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, που αποτελέιται από τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα.

Μετά την παρακαμπτήριο συναντάμε το Πολέμι και φτάνουμε στα Λιμενάρια, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό και στο γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, που απέχει 200 μέτρα από τα Λιμενάρια.

Μετά τα Λιμενάρια ο δρόμος στρέφεται προς τα δυτικά και μας οδηγεί σε μια εξωτική τοποθεσία, την Απόνησο, με τα πεύκα να αγκαλιάζουν την παραλία της, που καταλήγει σε μικρά επίπεδα βράχια. Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων και θάλασσας σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντάς σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Δείτε το site του Δήμου

Βόρεια της παραλίας της Απονήσου βρίσκονται οι ερημικές παραλίες της Μαγκίζας και της Μπαριάμας και πιο πέρα βρίσκεται ένα μεγαλύτερο νησάκι, η Δορούσα, μοναδικής γραφικότητας που αξίζει να το επισκεφτείτε.

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί, χωρίς μεγάλα υψόμετρα και οι επισκέπτες που τους αρέσει η πεζοπορία μπορούν να κάνουν πολύ όμορφες διαδρομές, πάνω σε μοναδικά μονοπάτια, μέσα στο πανέμορφο δάσος του νησιού.

Έτσι μπορείτε να πάτε από το ένα χωριό στο άλλο με πεζοπορία, αφού οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι πολύ μικρές, ενώ επίσης αξίζει να κάνετε τον περίπλου του νησιού με το σκάφος σας ή με μια βάρκα που θα νοικιάσετε.

Το Αγκίστρι, πνιγμένο στο πράσινο, με μια πρωτόγονη ομορφιά, θαλάσσια σπορ στις πεντακάθαρες παραλίες του, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, με τουριστική υποδομή και νυχτερινή ζωή, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται και ξαναέρχονται συνέχεια στο νησί.

Δείτε το επίσημο site του νησιού

 

 



Spread the love