Spread the love


Στο ταξίδι υπάρχει «κώδικας» ντυσίματος; Αν θέλεις να αισθάνεσαι άνετα και να είσαι έτοιμος για όλους τους καιρούς, ναι υπάρχει κώδικας.

Στο ταξίδι υπάρχει «κώδικας» ντυσίματος; Αν θέλεις να αισθάνεσαι άνετα και να είσαι έτοιμος για όλους τους καιρούς, ναι υπάρχει κώδικας.

Πολλοί την έχουν πατήσει μπαίνοντας με σαγιονάρες σε αεροπλάνο ή δεν είχαν προνοήσει να πάρουν μαζί τους κάποιο αδιάβροχο.

Το ταξίδι, είτε με πλοίο, είτε με αεροπλάνο, είτε ακόμα και με λεωφορείο, έχει ιδιαιτερότητα λόγω συνθηκών.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να είσαι ντυμένος, όπως στο σπίτι σου ή στο νησί που θα πας.

Ο λόγος είναι απλός, η ταλαιπωρία και τα διάφορα εμπόδια, όπως είναι οι σκάλες ή ακόμα και η κίνηση του μέσου.

Το ντύσιμο σου θα πρέπει να είναι απλό και χρηστικό, ώστε να μην σε κουράζει και να σε προστατεύσει, όσο αυτό είναι δυνατόν από δυσάρεστες καταστάσεις. Σκέψου για παράδειγμα να φοράς σαγιονάρες στο πλοίο και εκείνο να ταλαντευτεί τόσο έντονα που να γλιστρήσεις ή ακόμα στο αεροπλάνο να σκοντάψεις στο ένωμα της σκάλας με την πόρτα του αεροπλάνου!

Γι αυτό καλό θα είναι να φοράς αθλητικά παπούτσια που είναι αντιολισθιτικά και προστατεύουν το πόδι από τυχαία χτυπήματα που μπορεί να συμβούν στα μεταφορικά μέσα. Πάντα θα πρέπει να τα φοράς με κάλτσα κοντή που είναι και της μόδας και δεν σε ζεσταίνει. Η κάλτσα απορροφά τον ιδρώτα και έτσι αισθάνεσαι πιο άνετα στο ταξίδι.

Μια βερμούδα, κατά προτίμηση τζίν που είναι ανθεκτική, είναι η καλύτερη επιλογή. Ενώ από πάνω, ένα μπλουζάκι καλύτερα με μανίκια. Αν και η φανέλα είναι και αυτή στην επιλογή σου.
Όσο για τα χρώματα; Προτίμησε τα σκούρα που δεν φαίνεται όταν λεκιάζουν, αλλά και λευκό μπλουζάκι να φορέσεις και να λεκιαστεί δεν έγινε και κάτι, όλοι κατανοούν ότι ταξιδεύεις. Απλά φρόντισε ότι τα ρούχα που φοράς ταιριάζουν μεταξύ τους. Τζίν βερμούδα με άσπρο μπλουζάκι είναι ότι πρέπει. Αν φοράς μαύρα αθλητικά, βάλε μαύρη κάλτσα και αν φοράς άσπρα, βάλε άσπρη!

Απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου,καθόλου απαραίτητο το καπέλο!

Όσο για τις αποσκευές σου, προτίμησε μια μεσαία βαλίτσα με ρόδες που αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο θα την φορτώσεις στο κάργκο. Τα ροδάκια βοηθούν σε όλες τις περιπτώσεις και με όποιο μέσο και αν ταξιδεύεις.

Ένα μικρό σακίδιο ώμου είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρήματα σου και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, που σου είναι απαραίτητα. Για καλό και για κακό βάλε μέσα στο σακίδιο ένα αδιάβροχο και ένα μπλουζάκι! Ποτέ δεν ξέρεις τι καιρό θα κάνει όταν φτάσεις στον προορισμό σου με το αεροπλάνο, ενώ το αδιάβροχο (αντιανεμικό) είναι απαραίτητο για το κατάστρωμα του πλοίου, όταν πέσει ο ήλιος!



Spread the love