Spread the love


Τρεις παραστάσεις από το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης» θα φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στη Κεντρική και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex.

Οι παραστάσεις είναι ενταγμένες στο St Petersburg Theatre Season, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός «εξαγωγής παραστάσεων» από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007, προκειμένου να προωθηθούν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και σημαντικών πόλεων του πλανήτη, που αποτελούν και μεγάλα πολιτιστικά κέντρα. Η ιδέα ήταν ενός σημαντικού ρωσικού θεατρικού σχήματος, των Neva Art και αμέσως κέρδισε την υποστήριξη της Διοίκησης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι και ο κύριος χρηματοδότης του, και του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

Το Φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει κάθε χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς παραγωγές της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας, μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στις πόλεις: Πράγα (Τσεχία, 2007), Βερολίνο (Γερμανία, 2008), Ελσίνκι (Φινλανδία, 2009), Τελ Αβιβ (Ισραήλ, 2010), Μιλάνο (Ιταλία, 2011), Δρέσδη (Γερμανία, 2012), Μασσαλία (Γαλλία, 2013), Τιφλίδα (Γεωργία, 2014), ενώ το 2015 φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στο Βελιγράδι.

Εκτός από τις παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επίσημες συναντήσεις εκπροσώπων της Αγίας Πετρούπολης και της πλευράς υποδοχής, με απώτερο στόχο τη σταθερή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Οι Ευρωπαίοι αποκαλούν το συγκεκριμένο πρότζεκτ «Το πρόσωπο της θεατρικής Πετρούπολης», ενώ οι Ρώσοι δημοσιογράφοι «Θεατρικό παράθυρο στην Ευρώπη».

Από το amna.gr



Spread the love