Spread the love


Η Έλενα Τριανταφύλλου είναι η ηρωίδα στον “Περαστικό”. Μια νεαρή γυναίκα που, υπό το βάρος – και με το φόβο – της κοινωνικής απόρριψης, ζει μια ασφυκτικά μετρημένη ζωή.

Κάθε μέρα ξυπνάει και κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, με τον τρόπο που “πρέπει” να τα κάνει. Και η κάθε μέρα είναι ίδια κι απαράλλακτη με την προηγούμενη.

Ο πατέρας της την αφήνει μόνη για μέρες, λείπει συχνά. Αυτές τις μέρες που είναι μόνη, ειδικά τις νύχτες, επιτρέπει στον εαυτό της να ζήσει, κρυφά από τον οποιονδήποτε, με τον τρόπο που θα ήθελε να ζει. Να μιλήσει γι’ αυτά που θέλει και , όχι να μόνο να μιλήσει και να τα κάνει. αλλά κυρίως να τα παραδέχεται ανοιχτά, να τα ονομάζει σε κάποιον και να τα διεκδικεί.

Διεκδικεί τη χαρά σε ό,τι κρίνει η ίδια ότι την κάνει χαρούμενη. Μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της δημιουργεί τις συνθήκες που αφήνουν χώρο μόνο στην ελευθερία επιλογής και αντίδρασης, ελευθερία που δεν απολαμβάνει στην κανονική της ζωή.

Το συναρπαστικό είναι ότι, με τον τρόπο που το παρουσιάζουμε, η ορμή της να ζήσει αυτά που θέλει δεν καθοδηγείται από τον θυμό για την καταπίεση που υφίσταται αλλά περισσότερο από την αθωότητά της, τη χαρά και τον ενθουσιασμό.
Μοιραίως, στη διαδικασία αυτή, βιώνει και αρνητικά συναισθήματα, τα “πρέπει” είναι πάντα παρόντα, όσο κι αν τα μάχεται, όση ανακούφιση κι αν καταφέρει προσωρινά ν’ αντλήσει.
Έλενα ΤριανταφύλλουΛίγα λόγια για το έργο «Ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ»..

Μονόπρακτο του Valery Yackovlevich Bruysov

Από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21 :15

Η Γιούλια είναι μόνη της στο σπίτι. Είναι νύχτα κι έχει καταιγίδα. Κάποιος χτυπάει επίμονα την πόρτα της. Απρόσκλητος. Ή μήπως όχι; Η ιστορία ξετυλίγεται σιγά σιγά, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση. Ένας μονόλογος για τα ονειρικά “θέλω” και τα σκοτεινά “πρέπει”. Η ηρωίδα θα έρθει αντιμέτωπη με αθώες, αλλά και με ανομολόγητες πλευρές της.

“Ο Περαστικός” γράφτηκε το 1910 από τον Valery Yakovlevich Bryusov (1873 – 1924), ηγετική μορφή του Συμβολιστικού κινήματος στη Ρωσία, στις αρχές του 20ού αιώνα. Εκτός από θεατρικός συγγραφέας υπήρξε ποιητής, κριτικός και εκδότης.

Ερμηνεία: Έλενα Τριανταφύλλου Μετάφραση, ελεύθερη απόδοση: Αναστασία Ανέστη, Έλενα Τριανταφύλλου Σκηνοθεσία: Cheek Bones Σκηνικά: Σπύρος Ματσάγγος Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Καββαδίας, Νίκος Γκουντινάκης Ενδυματολογική επιμέλεια: Ελισάβετ Ζαχαράκη Επιμέλεια κίνησης: Γεώργiος Ανδρουλάκης Διάρκεια: 50′

Γενική είσοδος : 10 ευρώ Μειωμένο : 8 ευρώ Ατέλειες / άνεργοι : 5 ευρώ

TEASER: dropbox.com

Θέατρο Φούρνος Μαυρομιχάλη 168 τηλ :2106460746

Πατήστε εδώ: facebook

Έλενα Τριανταφύλλου



Spread the love