Spread the love


Ο Ορέστης Καρύδας κάνει τον Μικρό Πρίγκιπα στο διασκευασμένο και σκηνοθετημένο με μαεστρία απ´ την Μαριάννα Τόλη εμβληματικό παραμύθι. «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταπιάνομαι με αυτό το έργο με τον συγκεκριμένο ρόλο» εξομολογείται στο lifeviews.gr.

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα άκρως υπαρξιακό, ιδεαλιστικό, φιλοσοφικό κείμενο που πραγματεύεται το ταξίδι ενός ιδιαίτερου αγοριού προς την αναζήτηση της αλήθειας.

Μέσα απ’ τα ταξίδια του διερευνά την αγάπη, την φιλιά και την ανθρωπιά εκείνη που είναι σωτήρια για την ανθρωπότητα. Έρχεται αντιμέτωπος με τις αξίες του και όταν πια η πραγματικότητα βγαίνει στο φώς εκείνος επιλέγει την επιστροφή στον πλανήτη του, τον θάνατό του.

Η Μαριάννα Τόλη με εξυπνάδα έχει επιλέξει τον δρόμο του μουσικού θεάματος απογειώνοντας εφάνταστα το έργο και βάζοντας το στην θέση εκείνη που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από μια διεθνή υπερπαραγωγή.

mikros-prigipas-8

Ο Ορέστης Καρύδας απαντά στις ερωτήσεις του Lifeviews.gr

1) Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;

Οι φίλοι μου.

2) Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;

Η καθημερινότητα.

3) Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;

Πριν από λίγο.

4) Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας, είναι;

Δεν ξέρω. Ο χαρακτήρας μου.

5) Το βασικό ελάττωμά σας;

Ο ψυχαναγκασμός.

6) Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε αυτά τα οποία δεν με αφορούν.

7) Η τελευταία φορά που κλάψατε;

Σήμερα το μεσημέρι.

8) Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;

Οι οικογένεια και οι φίλοι μου.

9) Το αγαπημένο σας ταξίδι;

Το Παρίσι πάντα και για πάντα.

10) Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;

wild is the wind.

11) Το βιβλίο που σας σημάδεψε;

Ο Βέρθερος του Γκαίτε.

12) Η ταινία που σας σημάδεψε;

Ο θάνατος στη Βενετία του Βισκόντι.

13) Μιλήστε μας για το ρόλο σας και το έργο που παίζετε φέτος.

Το πιο αγαπημένο λογοτέχνημα όλων των εποχών θα δοθεί με ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο τρόπο διανθισμένο με μουσική χορό και τραγούδι, τονίζοντας την επικοινωνία την τόσο αναγκαία μεταξύ των μεγάλων και των μικρών.

Ορέστης Καρύδας

Μέσα από τους χαρακτήρες του έργου, γονείς και παιδιά, θα πάρουν μαθήματα αγάπης, θα ρίξουν μια μυστική ματιά στα μυστήρια της ζωής και θα δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σοφού, ακαταμάχητου μικρού πρίγκιπα που θα μας αναγκάσει με τις ερωτήσεις του να σκεφτούμε βαθιά και να αναρωτηθούμε σε τι δε δώσαμε την πρέπουσα σημασία και τι σημαντικό προσπεράσαμε χωρίς τα το τιμήσουμε με την προσοχή μας.

mikros-prigipas-2

Θα έρθουμε αντιμέτωποι με την στενοκεφαλιά που εμείς οι «ώριμοι» πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη για να καταλάβουμε πως η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον αλλά να κοιτάζουμε και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση και κατά προτίμηση προς την κατεύθυνση που μας δείχνει η καρδιά μας.

Ορέστης Καρύδας

Εκεί που με λεπτότητα κρύβεται ότι είναι ουσιαστικό. Αυτή η πραγματική ουσία της ζωής είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή είναι αόρατη και χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή μας και ένα ανοιχτό πνεύμα για να την ανακαλύψουμε στο βαθύ σκοτάδι του μυαλού μας…εκεί που κρύβεται.

Ορέστης Καρύδας

Στους ταλαντούχους ηθοποιοί που χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους θεατές της Παπλωματούς προστίθεται ο Ορέστης Καρύδας ως Μικρός Πρίγκιπας και η Άντεια Ολυμπίου.

mikros-prigipas-5

Έτσι η ομάδα του Μικρού Πρίγκιπα αποτελείται από 13 ηθοποιούς τραγουδιστές και χορευτές και τον Μαέστρο Αλέκο Μπαζάνη στο πιάνο. Πρωταγωνιστούν:

Ορέστης Καρύδας

Ορέστης Καρυδάς , Αντιγόνη Ψυχράμη, Άννα Φιλιππάκη, Άντεια Ολυμπίου, Σωκράτης Μαιδώνης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Σταύρος Βόλκος, Κέλυ Γιακουμάκη, Μαρία Δελετζέ, Γιάννης Πλιάκης, Δήμητρα Γιακουμόγλου, Βερονίκη Κυριακοπούλου και ο Γιώργος Βούντας.

Ορέστης Καρύδας

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα μιούζικαλ υπερπαραγωγή που εκτυλίσσεται σε ένα παραμυθένιο και μαγευτικό πλανητικό σύμπαν γεμάτο εκπλήξεις συγκίνηση και γέλιο με υπέροχα τραγούδια που θα κάνουν την δράση ακόμα πιο κατανοητή σε μικρούς και μεγάλους προτρέποντας τους να τραγουδήσουν και να συμμετέχουν σε μια ιστορία που θα χαραχτεί στη καρδιά τους και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους.

Δείτε εδώ για περισσότερα: vasilakou.theater

 



Spread the love