Spread the love


H θεατρική παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα ανέβει στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία

Η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 25 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, στο Πανεπιστήμιο Trinity College του Δουβλίνου ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου |(με απόφοιτους τον Σάμιουελ Μπέκετ και τον Οσκαρ Ουάϊλντ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Δουβλίνο, της Ελληνικής Κοινότητας στο Δουβλίνο και του Ιρλανδοελληνικού Συλλόγου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη Μόσχα, στο Παρίσι καθώς και σε πόλεις της Ελλάδας.

Η παράσταση έχει τη στήριξη της κυρίας Ελευθερίας Ρίτσου, μοναδικής δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Μετά την Ιρλανδία, η παράσταση θα συνεχίσει την πορεία της στην Ελλάδα.

Το αριστουργηματικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» θα μεταφέρουν επί σκηνής ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου με τη Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου, τις χορογραφίες και κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρόκειται για μία διασκευή που συνδυάζει την ποίηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού με κείμενα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Χαλίλ Γκιμπράν και άλλων σπουδαίων πνευμάτων της παγκόσμιας πνευματικής σκηνής. Σε αυτήν η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει, τραγουδάει και ενσαρκώνει την ηρωίδα του ποιήματος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μ. Ιορδάνου, ο οποίος συμμετέχει και ο ίδιος στην παράσταση. Η προσθήκη στον τίτλο της λέξης “Venceremos” συνιστά το συμβολισμό της “νίκης” της αγέραστης ανθρώπινης ψυχής πάνω στο φθαρτό, θνητό σώμα του ανθρώπου.

Πηγή: ggae.gr



Spread the love