Spread the love


Η ομάδα This Famous Tiny Circus theater group και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν στο Θέατρο Κεφαλληνίας – Β’ Σκηνή, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, Η Παρέλαση.

Έπειτα από δυο επιτυχημένες σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στο Από Μηχανής Θέατρο με «Ταρτούφο» του Μολιέρου και «Οφσάιντ-Εκτός Παιδιάς» του Σέρτζι Μπελμπέλ αντίστοιχα, oι This Famous Tiny Circus theater group συνεργάζονται για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε μια νέα παραγωγή του εμβληματικού έργου της Λούλας Αναγνωστάκη, «Η Παρέλαση» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και Ελένης Στεργίου.

Η παράσταση μετά την επιτυχημένη περιοδεία της σε πόλεις της Ελλάδας ανεβαίνει από τις 29 Απριλίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή.

Δείτε το site  και το Facebook του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Δύο αδέλφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα στην σοφίτα του σπιτιού τους. Έξω η Πόλη, ο άγνωστος κόσμος που ζει και αναπνέει πέρα από τους τέσσερις τοίχους ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, αφού όπως ο Άρης και η Ζωή υποθέτουν, οι ετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία δίπλα στο σπίτι δε μπορούν παρά να προοιωνίζουν μια κανονική στρατιωτική παρέλαση.

Κι ενώ μέσα στο δωμάτιο η σχέση τους εξελίσσεται σε ένα σκληρό και αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας, ο έξω κόσμος από πιθανός ελευθερωτής θα γίνει-μεταφορικά και κυριολεκτικά- ο δήμιός τους.

Υπαρξιακό θρίλερ ή αλληγορία επώδυνου σουρεαλισμού, η «Παρέλαση» με την ιλιγγιώδη πλοκή της σκαρφαλώνει ασθμαίνοντας προς την κορυφή: μόλις φθάσει εκεί, το σκοινί θα κοπεί απότομα. Η κάθαρση δεν θα έρθει για κανέναν.

Η «Παρέλαση», όπως και τα άλλα δυο μονόπρακτα της τριλογίας της Πόλης, η «Πόλη» και η «Διανυκτέρευση», τοποθετεί το άτομο απέναντι στο σύνολο, στη βάση μιας διαλεκτικής πάνω στη σχέση Ιδιωτικού και Δημόσιου. Βαπτίζοντας τους ήρωες της στη δεξαμενή του συλλογικού ασυνείδητου της ελληνικής κοινωνίας καταφέρνει να τους μολύνει με τον φόβο και την ανασφάλεια που κουβαλούν τα όνειρα, οι μνήμες και τα τραύματα του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος & Ελένη Στεργίου
Σύμβουλος στην Δραματουργία: Βασιλική Δεμερτζή
Σχεδιασμός Σκηνικού Χώρου: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη & Μπάμπης Καμπανόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Κατασκευή Σκηνικών: Μπάμπης Καμπανόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Βίντεο & trailer παράστασης: Κώστας Στάμου & Χάρη Καρακουλίδου / Artlabor Productions
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπαριτάκης
Γραφιστικά-Αφίσα: Ειρήνη Ματθαίου

Παίζουν: Ελένη Στεργίου, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (σε συνεργασία με τους THIS FAMOUS TINY CIRCUS theater group)

Για την πολύτιμη στήριξη και συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της παραγωγής οι This Famous Tiny Circus theater group θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Θανάση Χειμωνά, Αλέκα Βακαλοπούλου, Τσιμάρα Τζανάτο, Χριστίνα Θανάσουλα, Γεωργία Μπούρδα, Θέμη Θεοχάρογλου, Μάνο Λυδάκη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Λάμπρο Γιώτη και Γαβριήλ Τσακλίδη

This Famous Tiny Circus theater group

Η Ομάδα Θεάτρου “This Famous Tiny Circus theater group” ιδρύθηκε το 2012 από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Μάρκελλο και Ελένη Στεργίου.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει ως τώρα: Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013», στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας την performance “EUMENIDAE – A READING”, τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (Απρίλιος-Μάιος 2015) και το «ΟΦΣΑΪΝΤ – Εκτός Παιδιάς» του Σέρτζι Μπελμπέλ στο Από Μηχανής Θέατρο (Ιανουάριος-Απρίλιος 2016) όλα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.

Φέτος η ομάδα παρουσιάζει σε συνεργασία με το ΔηΠεΘε Ιωαννίνων το μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση», ενώ συμμετείχε στο 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα με το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν «Αλυσιδωτές Λέξεις».

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Προπώληση:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 8838727

Η Παρέλαση Η Παρέλαση Η Παρέλαση Η Παρέλαση Η Παρέλαση



Spread the love