Spread the love


Την εξαιρετική κωμωδία του Francis Veber, «Δείπνο Ηλιθίων», ένα έργο με διεθνή καριέρα και τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε, θα παρουσιάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάππα, τη θεατρική του στέγη τα τελευταία χρόνια.

O Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, επιτυχημένος, πλούσιος και κυνικός, οργανώνει με τους πλούσιους φίλους του κάθε εβδομάδα, ένα ιδιότυπο δείπνο: καλούν ο καθένας κι από έναν «ηλίθιο», διασκεδάζουν εις βάρος τους και στο τέλος της βραδιάς, αυτός που έφερε τον πιο αστείο «ηλίθιο» είναι ο νικητής!

Γι’ αυτήν την εβδομάδα, ο Πιερ έχει βρει «λαβράκι»! Τον Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), έναν αθώο καλοκάγαθο ανθρωπάκο, ο οποίος, θα είναι το τρόπαιό του στο αποψινό δείπνο.

Κι από δω αρχίζουν οι ανατροπές! Ο Πινιόν, με την αφελή κι αθώα λογική του, προκαλεί μία σειρά από «συμφορές», και μέσα σε λίγη ώρα, αποδομεί άθελά του τον «πολύ» Πιερ Μπροσάν.

Στο τέλος πια, δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο είναι ο «ηλίθιος».

Ή μάλλον… ξέρουμε!

Αλλά δεν το λέμε!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και ο Τάκης Παπαματθαίου

"Δείπνο Ηλιθίων" "Δείπνο Ηλιθίων" "Δείπνο Ηλιθίων"

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τετ., Πέμ., Παρ., Σαβ., Κυρ.

Τοποθεσία:

Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Αθήνα

Eισιτήρια:

Προπώληση:

www.viva.gr | Τα εισιτήρια προσφοράς ισχύουν έως και 31 Αυγούστου

Πληροφορίες / Κρατήσεις:



Spread the love