Spread the love


Δύο ηθοποιοί, η Ευαγγελία Καρακατσάνη και η Λένα Παπαληγούρα, μοιράστηκαν φέτος το βραβείο «Ε. Σαπουντζή». 

Δύο ηθοποιοί, η Ευαγγελία Καρακατσάνη και η Λένα Παπαληγούρα, μοιράστηκαν φέτος το βραβείο «Ε. Σαπουντζή».

Η βράβευση έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη. Το βραβείο απένειμε, όπως πάντα, η Μπέτυ Αρβανίτη.

Υποψήφιες για το βραβείο ήταν επίσης οι Ιω Βουλγαράκη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ελίνα Ρίζου και Αλεξάνδρα Καζάζου.

Δείτε την Ευαγγελία Καρακατσάνη στο Facebook

Την πενταμελή επιτροπή που έκρινε τις υποψηφιότητες, αποτελούσαν, η ιστορικός και θεατρολόγος Σίσσυ Παπαθανασίου, η σχεδιάστρια Φωτισμού Μελίνα Μάσχα, ο συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος και οι δημοσιογράφοι Όλγα Σελλά και Στέλλα Χαραμή.

Δείτε την Λένα Παπαληγούρα στο Facebook

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της 29χρονης Ελευθερίας Σαπουντζή στο θέατρο Αμόρε την ώρα που έκανε πρόβα και σκηνοθετούσε το έργο «Ο Θεός είναι DJ» του Φαλκ Ρίχτερ.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η νεαρή σκηνοθέτρια, μεταφράστρια και ηθοποιός, είχε αναλάβει μαζί με τον Θωμά Μοσχόπουλο και τον Γιάννη Χουβαρδά, τη συνδιεύθυνση του Θεάτρου του Νότου.

Το 2001 ιδρύθηκε στη μνήμη της ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο καθιέρωσε τη βράβευση κάθε δύο χρόνια, μιας νεαρής δημιουργού που θα έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, της ηθοποιίας ή της μετάφρασης – τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία.

Με το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η ‘Αννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007), η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009), η Κατερίνα Ευαγγελάτου (2011) και η Αργυρώ Χιώτη (2013). Το 2015 το μοιράστηκαν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Λένα Δροσάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love