Spread the love


Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 κάνει πρεμιέρα στο Black Box του Επί Κολωνώ ο μονόλογος «Το αγόρι της οδού Αμερικής» του Αναστάση Πινακουλάκη. Πρόκειται για το 3ο μέρος της «πικρής τριλογίας του Νεοφασισμού» («Mall», «Υγρασία στους Τοίχους») με θέμα τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας και το σπάσιμο των βιτρινών.

O Σταύρος Τσουμάνης υποδύεται τον Μιχάλη Ευθυμίου, έναν 23χρονο υπάλληλο σε κατάστημα ρούχων στο Κολωνάκι που καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή στο κέντρο της Αθήνας. Για τον Μιχάλη, η αναβίωση της παρθένας ομορφιάς υπερέχει κάθε ανθρώπινης δημιουργίας και η ευγένεια κάθε ανθρώπινης σχέσης. Ο Μιχάλης θέλει απλώς να ξεχωρίζει, όσο κι αν νιώθει να τον περιορίζουν οι γύρω του. Αμερικής 19. Θυμάται αυτή τη διαδρομή απέξω κι ανακατωτά. Εκείνη τη μέρα κατάλαβε αμέσως πως κάτι συνέβαινε. Ο Μιχάλης σκότωσε απλώς έναν άνθρωπο. Εκείνος σκότωσε ό,τι ομορφότερο έχει γνωρίσει ο κόσμος.

«Ήταν τόσο όμορφος. Δεν τον έπλασε άνθρωπος, αλλά η ίδια η Τέχνη. Τέτοια κορμοστασιά, τέτοιο ύψος, τέτοιο στυλ. Τον καμάρωνα, κι ας μην μπορούσα να τον έχω. Δεν έπρεπε να μου τον πάρουν, δεν είχαν κανένα δικαίωμα.»

Το αγόρι της οδού Αμερικής Το αγόρι της οδού Αμερικής

Συντελεστές

Κείμενο: Αναστάσης Πινακουλάκης
Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης, Λάζαρος Βαρτάνης
Βοηθός σκηνοθετών: Στέφανος Παπατρέχας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευγενία Μακαντάση
Φωτογραφίες/Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ερμηνεύει: Σταύρος Τσουμάνης

Διάρκεια: 40΄(χωρίς διάλειμμα)

Το αγόρι της οδού Αμερικής Το αγόρι της οδού ΑμερικήςΤαυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Προπώληση:



Spread the love