Spread the love


Ήρωας από το σύμπαν της Marvel; Τσεκ.

ΝΕΟΣ ήρωας από το σύμπαν της Marvel; Τσεκ.

Άριστος ηθοποιός (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) ως ΝΕΟΣ ήρωας (Doctor Strange) από το σύμπαν της Marvel; Τσεκ.

Οπτικά εφέ με τον κουβά και την κουτάλα για τον ΝΕΟ ήρωα από το σύμπαν της Marvel; Τσεκ.

Τι μας λείπει; Ένας κουβάς ποπ κορν, ένα αναψυκτικό και ένα αναπαυτικό κάθισμα. Και την βρήκαμε την κινηματογραφική πρόταση για ένα χαλαρό τριήμερο.

Αυτή είναι συνοπτικά η κριτική μας για το Doctor Strange  που από σήμερα, 27 Οκτωβρίου, θα βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι και πολύ σοβαρή κριτική αλλά δεν θα μας παρεξηγήσετε καθώς το Χόλιγουντ το έχει παρακάνει με τις ταινίες από ήρωες κόμικς. Κάτι η έλλειψη καλών σεναρίων, κάτι η επιτυχία των προηγούμενων ταινιών (βλέπε Batman και Superman), έχει γίνει πλέον κλισέ κάθε χρόνο να βλέπουμε 2-3 εκδοχές των χάρτινων ηρώων. Τις βοηθούν οι εκπληκτικές δυνατότητες των οπτικών και μουσικών εφέ (ίσως ο μόνος τομέας όπου το Χόλιγουντ έχει ξεπεράσει κατά πολύ κάθε άλλη κινηματογραφική σχολή), τις στηρίζει σίγουρα η αγχωτική εποχή που οδηγεί τον κόσμο στο σινεμά με απαίτηση για ένα ξεκούραστο και χωρίς πολλούς προβληματισμούς δίωρο, τις εξυπηρετεί και μια υποβόσκουσα αντίληψη, ειδικά στο αμερικανικό κοινό που αναζητά «υπερήρωες» να του λύσουν τα προβλήματα, καθώς είναι απογοητευμένο και εξαντλημένο από την τρέχουσα πολιτική, και χαμένο μέσα στην παγκοσμιοποίηση που πλέον δεν προσφέρει παρά μόνο ανισότητες (όπα, να που πάμε να σοβαρέψουμε την κριτική μας…)

Doctor Strange

Τέλος πάντως, η ιστορία του Doctor Strange είναι κλασική για τους εκπαιδευμένους στον φανταστικό κινηματογράφο: ο νευροχειρουργός Στίβεν Στρέιντζ τραυματίζεται σοβαρά στα χέρια εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος. Αναζητώντας θεραπεία, θα καταφύγει στο Κατμαντού και εκεί, υπό την καθοδήγηση της Αρχαίας, μιας αινιγματικής φιγούρας με υπερφυσικές δυνάμεις, θα ανακαλύψει νέους κόσμους και νέες διαστάσεις και τελικά θα συμπαραταχθεί με τους τελευταίους υπερασπιστές του πλανήτη ενάντια στις δυνάμεις του Σκοτεινού Σύμπαντος.

Ο βασικός πρωταγωνιστής, ο ταλαντούχος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δουλεύει με λεπτομέρεια το ρόλο του, ταιριάζει αρκετά με την Τίλντα Σουίντον, η πλοκή έχει τις χιουμοριστικές τις στιγμές, και συνολικά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο ότι θα κρατήσει το ενδιαφέρον, μέχρι βέβαια την επόμενη ταινία. Ναι δεν σας το είπαμε; Αν πάει καλά σε εισιτήρια ο Doctor Strange θα συνεχίσει και σε επόμενη ταινία. Όχι που θα γλιτώναμε.

Δείτε το επίσημο site της ταινίας όπως και την σελίδα της στο Facebook.



Spread the love