Spread the love


Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι…πολύ σοβαρή υπόθεση. Και ευτυχώς το Passengers που ξεκινά αυτή την εβδομάδα, υπηρετεί με αξιοπρέπεια την παράδοση.

Λαμπεροί πρωταγωνιστές, με την πάντα σέξι Jennifer Lawrence και τον ψύχραιμο Chris Pratt είναι το κεντρικό στοιχείο πάνω στο οποίο στήνεται μια ταινία για τον έρωτη και την μοναξιά σε ένα τεράστιο “άδειο” διαστημόπλοιο, το οποίο ταξιδεύει γα πάνω από ένα αιώνα μέχρι να φθάσει στον προορισμό του.

Η κεντρική ιδέα είναι ενδιαφέρουσα καθώς εστιάζει (αρχικά) στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών που θα ζήσουν μαζί όπως φαίνεται για δεκεατίες στο ταξίδι προς τα άστρα. Κάπου βέβαια η πλοκή αλλάζει και μπαίνει με αρκετή “φασαρία” το απαραίτητο σασπένς της καταστροφής, αλλά συνολικά η ταινία καταφέρνει να προσφέρει μια δική της απόκοσμη και “γυαλιστερή” εικόνα ενός μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος παραμένει κυρίαρχος των επιλογών του παρά το τεχνολογικό περυτίλιγμα. Το μόνο που λείπει ίσως είναι μια πιο στιβαρή σκηνοθεσία, αλλά δεν είναι κι όλοι Ridley Scott (που περιμένουμε το 2017 για να δούμε την επόμενη συνέχεια του Alien).

Προτείνεται για τις κρύες μέρες της εποχής! Δείτε και το επίσημο site



Spread the love